Využite vanilku naplno. Napríklad...

Diana Mašlejová | 15. august 2017
Využite vanilku naplno. Napríklad...

Jemné, lahodné, voňavé. Tak možno popísať jedno z najvzácnejších korení na svete, obľúbenú vanilku.

Vanilka ako liek na stres

V prírodnej medicíne sa pravá vanilka využíva ako spoľahlivý pomocník pri liečbe depresie, zmiernení stresov a upokojení nervového systému. Po náročnom dni pomôže kúpeľ, do ktorého dáme niekoľko kvapiek prírodnej vanilkovej esencie, alebo voňavá vanilková sviečka. Nemusíme kupovať len tie umelé, stačí pridať do sviečky extrakt, ktorý istotne nájdete v každom dobrom bio obchode.

Čítajte tiež: Porazte oxidatívny stres! Sila afrického čaju a rias

Vanilka na dobrú noc

Ak nás trápi nespavosť, môžeme pred uložením do postele vyskúšať upokojujúci vanilkový nápoj. Semienka z jedného vanilkového struku vmiešame do dvoch decilitrov teplého mlieka a na dochutenie pridáme veľkú lyžicu medu. Chutný nápoj nám pripraví pekný deň, alebo sladké sny.

Vanilková maska

Na omladenie pleti a celkovú revitalizáciu pokožky pomôže po domácky pripravená vanilková maska. Na prípravu je vhodnejšia prírodná vanilková esencia, alebo extrakt. Dve polievkové lyžice zmiešame s lyžicou tvarohu a rovnakým množstvom medu, nanesieme na pleť a po desiatich minútach jemne opláchneme teplou vodou. Výsledkom bude pružná a hodvábna pleť.

Nie, tento nie je na jedenie, čítajte: Ako si pripravíte vlastný domáci voňavý krém s vanilkou?

Vanilka ako zdravá pochúťka

Dobrý štart do nového dňa sa nezaobíde bez výživných raňajok. Pripravte si zmes – dve hrste obľúbených orechov, zmiešajte ich s troma lyžicami medu, pridajte pol kávovej lyžičky škorice a semienka z jedného vanilkové struku. Môžete vmiešať i obľúbené sušené ovocie, či ovsené vločky. Energiu budete cítiť ešte dlhé hodiny po raňajkách.

Levanduľa plus vanilka

Dokonalá prírodná kombinácia na harmonizáciu mysle istotne prekvapí svojou krásnou aromatickou vôňou. Stačí do teplého kúpeľa vsypať morskú soľ so sušenou levanduľou a pridať dve kvapky vanilkového extraktu. Voňavé spojenie dvoch relaxačných prvkov pomôže uvoľniť a detoxikovať nielen vaše telo, ale i myseľ.

Mohlo by vás zaujímať aj:
Posvietili sme si na relaxačnú masáž. Čo ste možno nevedeli?
Zbavte sa toxínov zásaditým kúpeľom a chudnite!