Tréning FIT štýl Challenge s Petrom Nuotom: Vrchná časť tela v akcii

Peter Nuota | 3. jún 2024
Tréning FIT štýl Challenge s Petrom Nuotom: Vrchná časť tela v akcii

Ahojte makači, ste pripravení na ďalší tréning zameraný na vrchnú časť tela? Hrudník, ruky, ramená a aj chrbát dostanú poriadne zabrať. Pripravte si činky a poďme na to!

V dnešnom tréningu si odcvičíte päť cvikov hneď po sebe, s 15-sekundovou pauzou medzi nimi. Pauza medzi kolami bude 60 sekúnd a čaká vás dokopy 5 kôl. Toto intenzívne cvičenie vám pomôže posilniť a tvarovať vrchnú časť tela, takže si pripravte poriadnu dávku energie a odhodlania!

Cviky:

1. Bench Press - 15 opakovaní

Zameriava sa na hrudník, tricepsy a predné delty. Ľahnite si na lavičku, uchopte činky a tlačte ich priamo hore, kým nebudú vaše ruky úplne natiahnuté. Potom ich pomaly spustite späť.

2. Bicepsový zdvih + tlak nad hlavu - 15 opakovaní

Tento zložený cvik pracuje na bicepsoch a ramenách. Začnite s činkami v rukách pri bokoch. Zdvihnite ich k ramenám pre bicepsový zdvih a potom prejdite priamo do tlaku nad hlavu.

3. Francúzske tlaky - 15 opakovaní

Skvelé pre tricepsy. Ľahnite si na lavičku, držte činky nad hlavou s rukami natiahnutými. Spustite činky smerom k čelu a potom ich vráťte späť do východiskovej polohy.

4. Rozpažovanie v predklone - 15 opakovaní

Tento cvik posilňuje zadné delty a hornú časť chrbta. Stojte s mierne pokrčenými kolenami, predkloňte sa dopredu a držte činky pri sebe. Rozpažte ruky do strán, kým nebudú paralelne so zemou, potom ich pomaly spustite späť.

5. Predpažovanie + triceps za hlavou - 15 opakovaní

Tento zložený cvik pracuje na predných deltách a tricepsoch. Začnite s činkami v rukách pri bokoch. Zdvihnite ich pred seba na úroveň ramien pre predpažovanie a potom prejdite do tricepsového tlaku za hlavou.

Tipy na cvičenie:

Niektoré cviky sú zložené z dvoch pohybov. Dbajte na správnu techniku a sústreďte sa na každý pohyb. Nezabúdajte spevniť brucho pri cvičení. Pomáha to udržať správnu formu a predchádzať zraneniam. Dávajte pozor, aby ste sa nehrbili ani nezakláňali. Správny postoj je kľúčom k efektívnemu cvičeniu.

Štruktúra tréningu:

Pauzy: 15 sekúnd medzi jednotlivými cvikmi, 60 sekúnd medzi kolami.
Série: 5 kôl celkovo.
Pripravte sa na intenzívny tréning, ktorý vám pomôže vybudovať silnejšiu a tvarovanejšiu vrchnú časť tela. Po každom tréningu si doprajte dostatok odpočinku a nezabúdajte na hydratáciu. Tešíme sa na vaše úspechy a pokroky! 
Nezabudnite zdieľať svoje fotky a videá s hashtagom #FITStylChallenge a inšpirujte ostatných svojou odhodlanosťou a úspechmi.