ZÁVER FIT ŠTÝL CHALLENGE: Splnili si účastníci výzvy to, čo si predsavzali?

Redakcia | 15. január 2020
ZÁVER FIT ŠTÝL CHALLENGE: Splnili si účastníci výzvy to, čo si predsavzali?

Účastníci výzvy FIT štýl Challenge chudli spolu s výživovými špecialistami a pod dohľadom skúsených trénerov. Priebežne zdieľali svoje úspechy, inšpirovali ostatných. Výživoví špecialisti im po úvodnej odbornej diagnostike nastavili stravovací program, sledovali, koučovali a radili. Rovnako osobní tréneri sa týmto osobám špeciálne venovali. Vo FIT štýl challenge s nami 6 mesiacov chudli a zdravo sa stravovali: Inka, Miška, Anetka, Katka, Ondrej a Martin.

AMBASÁDORKA PROJEKTU Marta Dvorská CELKOVO – 9,3 kg

"Môj zdravý a fit život s challenge neskončil. Darí sa mi skvele, naďalej sa zdravo stravujem. Vždy, keď mám čas a voľno, chodím cvičiť a mám tréning s Katkou"

Marta očami výživovej špecialistky Veroniky Hanákovej, NUTRIADAPT:

Najdôležitejšie je veriť, že to dokážem a tvrdohlavo to nasledovať aj napriek prekážkam. To prajem Martuške, aby si to svojou cieľavedomosťou vždy prerazila. Prvú a zároveň najťažšiu časť máme úspešne za sebou, avšak nie sme v cieli. Naďalej bude potrebná miera disciplíny, plánovania, kontroly a trvalého nastavenia.

Miška CELKOVO – 7,5 kg

"Po skončení challenge sa snažím držať tam, kde som, aby som nepribrala, stravujem sa ako cez challenge, ale mala som menšie zdravotné problémy, kvôli ktorým som musela na chvíľu jesť iné veci, ako sú v jedálničku, aby sa mi zlepšil zdravotný stav, ale teraz je už všetko v poriadku.“

Aneta CELKOVO – 11 kg

„Fitko navštevujem aj naďalej trikrát do týždňa. Hmotnosť si strážim a 3 týždne po ukončení som ešte bola na ďalšie kontrolné meranie. V podstate sa u mňa nič nezmenilo, pokračujem vo svojom životnom štýle, ako počas oficiálneho trvania challenge.“

Miška a Aneta očami výživového špecialistu Daniela Poláčeka, NUTRIADAPT:

V prvom rade by som chcel Anet a Miške pogratulovať a povedať, že si viedli skvelo. Verím, že naďalej budete pokračovať v novom životnom štýle, aby ste dosiahli postavu svojich snov. Dôležité! Neuspokojte sa a pokračujte. Nastavte si cieľ, za ktorým si znova pôjdete, aby ste mali motiváciu pokračovať. Toto bude najdôležitejšie, lebo už nebudete tak často kontrolované ako doteraz, ale ja vám verím, že to dáte. Obe viete, o koľko máte viac energie a o koľko sa lepšie cítite. Dôležité bude nájsť si na seba čas a rozmýšľať nad tým, ako a čo budem jesť.

Miška:

V rámci pohybu problém nebude, teba si pamätať, že unavené telo nechudne a veľa cvičenia = často väčší hlad. Dávaj pozor na rýchle sacharidy, zajedanie stresu a čítaj obsah sacharidov a cukrov na obaloch. Základy sme spoločne vybudovali, teraz je to o budovaní návyku.

Anetka:

Cvičením do budúcna predídeš jojo efektu a vybuduješ dôležitú svalovú hmotu. Pamätaj, že sladkosti stres nezaženú. Nájdi si čas na seba, aj keď bude času menej.

Pre obe:

Pozor na veľa sacharidov v dni, keď máte málo pohybu! Vidíme sa u nás na pobočke na meraniach a budeme pokračovať v chudnutí.

Katka CELKOVO – 10,2 kg

"V cvičení som mala pauzu dva týždne ale od zajtra idem znova na to. V strave sa snažím pokračovať a dodržiavať hlavne pravidelnosť, aby som si udržala hmotnosť.“

Katka očami výživovej špecialistky Veroniky Hanákovej, NUTRIADAPT:

V novom tele nový život, a to sa Katke za 6 mesiacov podarilo! Verím, že keď človek dosiahne svoj cieľ a nadobudne pocit spokojnosti, už sa do starých koľají nechce vrátiť. Potrebné je, aby si zaužívané návyky udržala a zaradila do bežného života. V dovýživenom tele metabolizmus funguje a neukladá občasné drobné prehrešky.

Ingrid CELKOVO – 20,1 kg

"Pre mňa challenge neskončil, pokračujem. Pravidelne chodím cvičiť do fitka, pokračujem aj s trénerom Vladkom. Dávam si pozor, aby som pravidelne jedla a hlavne dostatočne pila.“

Inka očami výživovej špecialistky Veroniky Hanákovej, NUTRIADAPT:

Silná motivácia a odhodlanie je to, čo Inku od začiatku neustále sprevádzalo. Jej výsledky sú výborné a s jej nadšením sa to pre mňa niekoľkokrát násobí. Avšak finálny cieľ je ešte kúsok vzdialený, a tak sa nevzdávame a ideme bojovať ďalej. Už teraz sa teším na ďalšiu kontrolu, pretože nie je pre špecialistu nič krajšie ako maximálna ochota počúvať, prijímať vaše odporúčania a tešiť sa spolu z úspechov.

Martin CELKOVO – 25 kg

„Ja som po challenge neskončil. Cvičím s mojím trénerom Dávidom naďalej, stravu mám nastavenú rovnako ako predtým. Pokračujem v redukcii pod dohľadom výživovej špecialistky Veroniky.“

Martin očami výživovej špecialistky Veroniky Hanákovej, NUTRIADAPT:

Najväčšia premena... Tak by som charakterizovala Martina, ktorý ma veľmi milo prekvapil a potešil. Prešiel mnohými skúškami, pri ktorých obstál, aj napriek jeho obavám vždy našiel cestu, ako situáciu zvládnuť. Dohodli sme sa na cieli, ktorý ešte máme pred sebou a ideme na ňom pracovať. Dôležité je, aby sme aj naďalej dodržiavali pravidelnosť ako v jedení, tak aj v pitnom režime a nezabúdali na to.

Ondrej CELKOVO – 7,5 kg

"Ukončenie challengu neznamená, že sa na všetko vykašlem a zahodím, čo sa mi podarilo dosiahnuť. Pokračujem naďalej vo tréningoch s Katkou, vyberám si jedlá podľa metabolickej analýzy. Kondička sa mi zlepšuje, na eskalátore som dal 62 poschodí za necelú pol hodinu. Po tejto ceste pôjdem naďalej.

Ondrej očami výživovej špecialistky Veroniky Hanákovej, NUTRIADAPT:

Problém obezita je seriózny a Ondrej je toho dôkazom. Je dôležité uvedomiť si závažnosť tohto ochorenia a prijať všetky potrebné opatrenia na jeho odstránenie. Je naozaj potrebná 100 % disciplína, organizovanie a plánovanie z dlhodobého hľadiska. Viem že, táto cesta nie je ľahká, ale je nevyhnutná. Prajem mu veľa úspechov.