Pohodová streda s FIT štýl Running Teamom

Angelika Kutišová | 5. august 2019
FSRT, fit štýl running team, beh, voda, pitný režim, bežec, bežci, bežkyňa, pitie, leto, teplo, horúco, horúčava, výkon, prevencia, čo si brať so sebou na beh, letná sezóna, šport, kardio
foto: FIT štýl running team

Predstavujeme vám ambasádorov FSRT, tentoraz Lukáša a Pedra, ktorý s vami budú behať každú stredu 18.30 h v Bratislave. Ich terénom je Hrad, Slavín, Petržalská hrádza, mosty, ale aj okolité lesy až po Železnú Studničku.

Lukáš Felis sa dostal k behu „príkazom“ od svojho šéfa

Bolo to v roku 2012, keď ho šéf poslal prezentovať firmu, v ktorej pracoval na beh Devín – Bratislava. Očakávalo sa, že ako bývalý futbalista to zvládne. Luki hovorí, že pozdravuje šéfa, a ďakuje mu, lebo to bol ten moment, keď začal behať. „Rasťo, veľmi pekne ďakujem aj za podporu, ktorú mi dávate s QBSW dodnes.“

V 2017 absolvoval OTKD a Košický polmaratón a hoci dovtedy nebehával tempo pod 5 min/km, 6-týždňová systematická príprava mu priniesla polmaratón za 1:36 h. To bola veľká motivácia, ktorá vyvrcholila darčekom na 30. narodeniny v podobe štartovného na maratón v Budapešti 2018.

Najkrajším zážitkom a osobným rekordom (zatiaľ) bol maratón v Tokiu (2019), ktorý je súčasťou „Veľkej šestky“, Abbott World Marathon Majors. No a odtiaľ už viedla cesta k triatlonu – k polovičnému Ironmanovi a Luki je čerstvý finišér celého Ironmana, ale o tom podrobnejšie nabudúce.

Lukáš teda nie je „čistý“ bežec, ale je to triatlonový hybrid, ktorý má tvrdý tréningový režim, ale našťastie dohodol s trénerom, aby mal zaradené tieto stredy do plánu. Luki je šťastne zadaný a jeho priateľka Karin začala tiež práve behávať.

Stefanik Trail spája správnych ľudí - Peter "Pedro" Švihorík

Pedro, Peter Švihorík s nami bežal Stefanik Trail v tíme FSRT a tak sa stalo, že sme ostali v aktívnom bežeckom kontakte a spojili naše záujmy a sily. Pedro spája bežcov na pohodovej strede spolu s Lukášom.

Oni dvaja sú dve zohraté pravé ruky, ktoré vedia, čo robia. Pedro sa k behu dostal pred 3 rokmi, tesne pred svojou 40-tkou. K behu ho priviedol kamarát, s ktorým šiel vyskúšať beh po bratislavských mostoch.  Zapáčilo sa mu to a začal behávať aktívnejšie. Športu sa venoval v podstate celý život, vyskúšal aj judo, tenis, squash... Jeho splneným bežeckým snom bol maratón, ktorý zvládol za 3:52 h.  Je ženatý a má dve dcérky.