Ružinovský kolotoč stál za to

Angelika Kutišová | 4. september 2019
FSRT, fit styl running team, ruzinovsky kolotoc, beh park, bratislava, ostredky, slovensko, preteky
foto: FIT štýl running team

Ružinovský kolotoč je športovo kultúrne podujatie s hlavným zameraním na beh. Pôvodná myšlienka bola zorganizovať 24 hodinový beh, na ktorom by sa zúčastnili jednotlivci, 6 až 12 členné štafety a čo bola výborná myšlienka, boli tzv. virtuálne tímy. Virtuálny tím si mohla vytvoriť akákoľvek komunita pre svojich priateľov a prívržencov alebo spoločnosť, ktorá má bežeckých nadšencov medzi svojimi zamestnancami, klientmi, zákazníkmi, či rodinami.

Do týchto virtuálnych tímov by sa bežci prihlásili priamo na mieste behu a zbierali by kilometre ľubovoľne podľa vlastných síl a chuti behať počas 24 hodín.

Že prečo to rozpisujem, keď sa tento rok zmenil program?

Preto, lebo je to výborná myšlienka a spôsob, ako za akúkoľvek komunitu vyjadriť jednak spolupatričnosť a jednak spoločnými silami zbierať kilometre a dať si záväzok za každý kilometer prispieť finančnou čiastkou pre APPA.

Pretože táto myšlienka tento rok nevyšla, ale budúci rok sa ju pokúsia organizátori zrealizovať. Tento rok sa s týmto nápadom prišlo neskoro a preto sa uskutočnili 3 hlavné behy a Nordic Walking. Bol to beh v parku Odstredky na 5,5 km, 11 km a šprint na 1,1 km. Štartovné bolo dobrovoľné a príspevok putoval pre občianske združenie APPA, ktorých zástupcov ste mohli stretnúť už aj na tomto prvom ročníku. Celé podujatie sa konalo v parku Odstredky, čo je krásny park s okruhom možným na beh v dĺžke 1,1 km a s perfektným zázemím v reštaurácii Planetka.

Samotný park poskytuje okrem behu priestor aj na mnoho ďalších aktivít

Tento rok tu prebiehali počas celého dňa aktivity zamerané na aktívnych ľudí, deti ale aj seniorov. Mohli ste sa zúčastniť niekoľkých ukážkových hodín Tréningovej akadémie Miletička, cvičenia Tai chi alebo aj niekoľkých hodín sebaobrany. Pre deti boli prichystané skákacie hrady, športový deň detí s niekoľkými prekážkami, maľovanie na tvár a nechýbala ani chill out zóna s tulivakmi. Planetka pre návštevníkov zadarmo ponúkala vodu a čapovanú kofolu.

Časopis FIT štýl ponúkol všetkých účastníkov

Všetci účastníci podujatia mali ako bonus časopisy zadarmo, vybrať si mohli FIT štýl, Mama a ja, a detské časopisy Adamko, Včielka a Zornička. Cieľom tohto podujatia bolo a je rozhýbať čo najviac ľudí, nielen bežcov, ale aj z okolitých panelákov a sídlisk. Preto sa podujatie nazvalo 24 hodín v pohybe a preto tu je možnosť virtuálnych tímov, do ktorých stačí prispieť odkráčaných jedným kolečkom, trebárs aj „kým sa mi varí polievka vo vedľajšom paneláku“.

Nejde o rýchlosť, nejde o kilometre, ide o prístup a snahu byť súčasťou dobrej veci. O tom je Ružinovský kolotoč a držíme palce, aby to budúci rok vyšlo podľa plánov.

Partnermi podujatia boli:

  • Mestká časť Ružinov
  • Planetka
  • Naše Odstredky
  • FIT štýl
  • ISPA
  • Tréningová akadémia
  • Program zabezpečoval Športový deň detí a Skákankovo.

Podujatie podporovalo O.z. APPA. PS: Medzi víťazmi jednotlivých kategórií sme mali aj zástupcov FIT štýl Running Teamu, kapitánka tímu Angelika vyhrala beh na 5,5 km v absolútnom poradí žien, aj vo svojej vekovej kategórii. Blahoželáme.