ŠKODA HORAL MTB maratón ponúkne dlhé stúpania a nádherné výhľady už túto sobotu

redakcia FIT štýl | 9. august 2017
ŠKODA HORAL MTB maratón ponúkne dlhé stúpania a nádherné výhľady už túto sobotu
foto: www.skoda-auto.com

Bratislava 9. augusta 2017 – Predposledná časť štvrtého ročníka série najvýznamnejších pretekov horských bicyklov ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2017 štartuje už túto sobou, 12. augusta vo Svite pretekom ŠKODA HORAL MTB maratón.

Toto podujatie s dlhými a náročnými stúpaniami a prekrásnymi výhľadmi patrí k jedinečným vysokohorským cyklomaratónom na Slovensku. Zúčastniť sa ho môžu všetci fanúšikovia horskej cyklistiky. Čaká na nich päť trás, pričom najnáročnejšia meria 134 km.

  • ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2017 pokračuje 12. augusta 2017 ŠKODA HORAL MTB maratónom
  • Najvyšším bodom predposledného podujatia série pretekov horských bicyklov ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2017 je vrch Kráľova hoľa vo výške 1946 m n. m.
  • Bohatý sprievodný program pre pretekárov i fanúšikov; výhry môžu získať aj hobby cyklisti 

„Nízke Tatry patria k najkrajším horám na Slovensku. Preto všetkých fanúšikov horskej cyklistiky srdečne pozývam na preteky ŠKODA HORAL MTB MARATÓN a želám im, aby si preteky v krásnej prírode čo najviac užili a spolu so svojimi blízkymi prežili ďalší skvelý víkend,“ uviedol Marek Růžička, konateľ ŠKODA AUTO Slovensko.

Cyklomaratón ŠKODA HORAL MTB je predposledným, piatym podujatím série najprestížnejších pretekov horských bicyklov na Slovensku ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2017. Bikeri si môžu vybrať z piatich trás, ktoré vedú cez krásne vysokohorské prostredie Nízkych Tatier v okolí Kráľovej Hole.

Najnáročnejšia je 134 kilometrov dlhá extrémna maratónska trasa HORAL KREJZI so stúpaním na najvyšší bod pretekov, ktorým je vrch Kráľová Hoľa vo výške 1946 metrov nad morom. Klasická maratónska trať HORAL LEJZI meria 78 km. K dispozícii je aj polmaratón HORAL SENZI s dĺžkou 43 km a tzv. maratónska prípravka HORAL ÍZI dlhá 28 km. Organizátori nezabudli ani na rodinné tímy, pre ktoré je pripravená trasa HORAL DEJZI s dĺžkou 17 km.

Každý pretekár získa na prezentácii štartovací balíček s cyklistickou fľašou s logom We Love Cycling. Víťazi každej kategórie získajú športové ceny značky ŠKODA.

Zároveň všetci účastníci, ktorí úspešne absolvujú maratón, budú zaradení do tomboly, v ktorej hlavnými cenami sú bicykle AUTHOR a ŠKODA. Fanúšikovia horskej cyklistiky si všetky informácie o pretekoch nájdu na stránke www.welovecycling.sk/sbot, na ktorej sa bikeri môžu na preteky aj registrovať.

Každý pretekár získa na prezentácii štartovací balíček s cyklistickou fľašou s logom We Love Cycling. Víťazi každej kategórie získajú športové ceny značky ŠKODA. Zároveň všetci účastníci, ktorí úspešne absolvujú maratón, budú zaradení do tomboly, v ktorej hlavnými cenami sú bicykle AUTHOR a ŠKODA. Fanúšikovia horskej cyklistiky si všetky informácie o pretekoch nájdu na stránke www.welovecycling.sk/sbot, na ktorej sa bikeri môžu na preteky aj registrovať.

Vo Svite sa bude v znamení cyklistiky niesť aj nedeľa, keď sa uskutoční aj UEC MTB Marathon European Championships 2017, ktorý takisto podporuje značka ŠKODA v pozícii generálneho partnera.

Organizátori pre návštevníkov víkendových podujatí pripravili aj bohatý sprievodný program, na ktorom sa zabavia všetci bez rozdielu veku. Deti sa môžu dosýta vyskákať na skákacom hrade, prekonať adrenalínovú trať s rôznymi nástrahami; čaká na nich dopravné ihrisko, kreatívne dielne, maľovanie na tvár a množstvo balónov. V sobotu bude dobrú náladu rozsievať moderátor Tomaggio a jedným z vrcholom zábavy bude aj trial šou majstra sveta v cyklotriale Jána Kočiša.

Ceny pre víťazov a tombola aj pre hobby bikerov

Víťazi každej kategórie jednotlivých maratónov v sérii ŠKODA BIKE OPEN TOUR získavajú športové ceny značky ŠKODA. Zároveň všetci účastníci, ktorí úspešne absolvujú jednotlivé maratóny v sérii, sú zaradení do tomboly, v ktorej môžu vyhrať jeden zo šiestich ŠKODA bajkov.

Vo finálnej tombole sa hrá o ďalších šesť ŠKODA bajkov. Podmienkou zaradenia do tejto tomboly je úspešné absolvovanie minimálne štyroch pretekov z celej série ŠKODA BIKE OPEN TOUR. Na výhru horských bicyklov ŠKODA v tombole má šancu každý hobby biker.

Do celkového bodovania sa každému účastníkovi započítavajú štyri najlepšie výsledky z absolvovaných pretekov z celej série. Výsledné bodovanie série určí celkovo 33 víťazov v 11 kategóriách na prvých, druhých a tretích miestach.

Podrobnejšie informácie o ŠKODA BIKE OPEN TOUR nájdu fanúšikovia horskej cyklistiky na stránke www.welovecycling.sk/sbot, kde sa môžu na preteky série aj registrovať.

ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2017

Séria MTB maratónov s podporou generálneho partnera ŠKODA AUTO Slovensko sa skladá zo šiestich pretekov na území Slovenskej republiky v rôznych vekových a výkonnostných kategóriách, ktoré sa konajú od apríla do septembra. Na každé preteky sa môžu prihlásiť všetci fanúšikovia horskej cyklistiky – od registrovaných cyklistov, cez MTB nadšencov z radov amatérov až po deti. Pretekári súťažia v 11 kategóriách. Na každých pretekoch série ŠKODA BIKE OPEN TOUR organizátori pripravia množstvo sprievodných akcií, súťaží a bohatý program pre celú rodinu. Prvé tri ročníky série oslovili už desaťtisíce priaznivcov horskej cyklistiky.

Kalendár podujatí ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2017

ŠKODA a cyklistika

Spojenie cyklistiky so značkou ŠKODA siaha hlboko do minulosti, až ku vzniku samotnej automobilky. Bohatá úspešná história mladoboleslavskej automobilky sa začína písať v roku 1895, keď začala výrobu práve bicyklami. Od roku 2004 je ŠKODA partnerom a dodávateľom oficiálnych automobilov na najpopulárnejších cyklistických pretekoch sveta – Tour de France. Na legendárnej Tour zastrešuje aj jeden z dresov pre individuálne hodnotenie cyklistov – od roku 2004 bola partnerom bieleho dresu, od roku 2015 podporuje prestížny zelený dres. ŠKODA AUTO je oficiálnym partnerom zeleného dresu pre najlepších špurtérov aj na pretekoch okolo Španielska La Vuelta, ktoré podporuje od roku 2011.

ŠKODA je dlhodobým stabilným podporovateľom a partnerom aj slovenskej cyklistiky. Aktívne podporuje najväčšie domáce podujatie v cestnej cyklistike Okolo Slovenska. V roku 2015 sa ŠKODA stala novým partnerom najväčšej cyklistickej charitatívnej akcie na Slovensku Parasport24 Tour. Spoločnosť ŠKODA AUTO Slovensko zároveň sedem rokov podporovala cyklistu Petra Velitsa, ktorý počas svojej kariéry získal tri tituly majstra sveta v tímovej časovke a je jedným z najúspešnejších cyklistov v histórii Slovenska.