Zlatý nektár: Objavte aj vy chuť letného slnka vo svojej lyžičke medu

Zlatý nektár | 21. júl 2021
Zlatý nektár
foto: Zlatý nektár

O Zlatý nektár sa stará rodina z Malého Kamenca, ktorá dbá nielen na obsah svojich produktov, ale aj na balenie, ktoré je ručne vyrobené a šetrné k prírode.

V medoch a sviečkach z včelieho vosku nájdete nielen krásnu vôňu ale najmä kus poctivej práce. Rodinná včelárska tradícia v Malom Kamenci na východe Slovenska poteší aj vás svojimi výrobkami z ktorých dýcha návrat k prírode. 

Za vznikom rodinnej firmy Zlatý nektár stojí príbeh

Hovorí Eszter Máté Csatlósová, zakladateľka firmy Zlatý nektár: „V Bratislave mi niečo chýbalo. Nebola som tam šťastná a rozhodla som sa vrátiť domov. Chcela som tu znova nájsť samú seba. Môj otec bol tiež včelárom ale nevenoval sa tomu až tak intenzívne. Med vytočil len raz za rok a nevyrábal ani sviečky alebo propolis. Nakoniec to chcel úplne vzdať, keďže na včely už nemal dosť času, ale v tom som prišla ja s myšlienkou včelárstva,“ hovorí Eszter o záchrane včelárstva v rodine. Pustili sa do práce, vzdelávali sa, sledovali nielen tradičné postupy ale aj nové trendy vo včelárstve.

Zlatý nektár

Rodinná firma Zlatý nektár vznikla v roku 2016. Už pár rokov vyrába med s rovnakou starostlivosťou ako v čase našich babičiek. Dokonalý med si podľa filozofie tejto firmy vyžaduje troch účastníkov: pracovité včely, oddaných ľudí a lásku. Med Zlatý Nektár preto neobsahuje nič iné.

O produkty sa stará 50 včelích rodín, ktoré od jari až do jesene majú k dispozícii nektár z ovocných sadov, repkového poľa, agátu, lúčnych kvetov, slnečnice z miestnych lúk a sadov. 

Zlatý nektár

Pozrite si produkty a vyberte si svoj kúsok slnka na svoju lyžičku! Vyberajte TU: