Odroda zvaná MUŽÍKOVIA. Dámy, toto si musíte prečítať!

Eva Kliská | 27. september 2017
Odroda zvaná MUŽÍKOVIA. Dámy, toto si musíte prečítať!

Nefalšovaní, skutoční, tak obyčajne – neobyčajní muži už prestali existovať! S jasným pohľadom i nadhľadom čerstvej tridsiatničky konšatujem túto pravdu a púšťam sa do analyzovania súčasných pseudo mužov.

Inšpiráciou sú mi jedineční, nastajlovaní, voňaví, lesklí, sociálne siete milujúci potomkovia skutočných mužov, odroda zvaná mužíkovia. Že neviete, o čo presne ide?

Stavím sa s vami o čo len chcete, že ste sa s nimi už určite stretli, sú všade vo fitnes centre, okupujú všetky vychytené podniky, stretnete ich pri rannom behu, aj v nočnom klube. Osobná skúsenosť je však na nezaplatenie a ak náhodou patríte do skupiny žien, ktoré nevedia, čo chcú, garantujem vám, že jeden deň s mužíkom a budete mať jasno ako nikdy predtým.

Jasno v tom, čo od života nechcete. Ja som ich už zopár stretla, preto sa vám teraz pokúsim čo najautentickejšie popísať týchto tvorov.

  • Každý mužík si dáva obzvlášť záležať na svojom vzhľade, je na tom založená celá ich kultúra a pôsobenie. Jedna nemiestna poznámka k ich výzoru, a skončili ste. Dobre si zapamätajte, nikto nie je krajší a štýlovejší ako mužík, nikdy a za žiadnych okolností!
  • Mužíkovia vyzerajú všetci rovnako, originalita nie je vítaná.
Čítajte tiež: Po akých ŽENÁCH túžia MUŽI?
  • Vlasy sú ich poznávacím znamením. Vytvorenie ideálnej vlasovej vlny vôbec nie je jednoduché. Citujem jedného konkrétneho mužíka: „Je v tom kus umenia, netreba to podceňovať, chápeš?“ Tak teda chápem.
  • Nosia šiltovky s rovným šiltom, tzv. snapback šiltovky, napr. s nápisom DUDY, kde je vyobrazený ženský dekolt s bradavkami v tvare srdiečok. Skutočne ohromujúce.
  • Tielka s výstrihom v tvare V fičia aj v zime. Treba predsa ukázať svaly, a hlavne „kééérky“. Tie mužíkovia milujú, veľké, farebné, veľa, a hlavne, nech sú vidieť. To, že nemajú žiadny zmysel vôbec nevadí, úplne postačuje to, že ich všetci vidia.
Zasmejte sa: Muži, šortky a 70-té roky. Kedysi cool, dnes sme radi, že tie roky skončili!

Jeden z dôvodov, prečo chce mužík dieťa je ten, že si chce dať vytetovať jeho dátum narodenia a portrét na chrbát, prípadne hrudník. Oni si skutočne nechávajú voľné miesto na tele pre tento účel.

  • Náramky na oboch rukách nesmú chýbať. Opäť veľa (niekedy až po lakeť), farebné, neónové a s duchaplnými nápismi, samozrejme, s hĺbavou myšlienkou typu „NIČ MA NEZLOMÍ“ alebo „IDEM SI SVOJE“.
  • Všade chodia vo veľkých skupinách a všetci sú „bráchovci“, teda takto sa vzájomne oslovujú. A beda tomu, kto sa krivým slovom vyjadrí na brácha. S dobrým úmyslom som vyslovila myšlienku, že si nemyslím, že je celkom v poriadku, keď si dvaja heterosexuálne zmýšľajúci muži po tridsiatke urobia asi 20 selfie fotiek na záchode nočného klubu a potom ešte hodinu vyberajú tú, ktorú zavesia na instagram.
Bude vás zaujímať: Klamstvá zo spálne: ako klamú muži a ako ženy?
  • Celá skupina mužíkov ma obvinila z toho, že som urazila ich bratov. Bola som za to patrične potrestaná – už nepatrím medzi ich priateľov na facebooku.
  • Nikdy sa neoslovujú menami, ale prezývkami: Fefo, Pepe, Rondo, Riči. Neviem prečo, ale keď počujem tieto oslovenia cítim sa ako v bare U modrej ustrice (určite poznáte, ten z filmu Policajná akadémia).
  • Často od nich počujete vetu: „Soráč, že meškám, nevedel som, čo si mám obliecť.“ Tak vidíte, nielen ženy majú tento problém.

  • Veľa cvičia, behajú a sú aktívni, a hlavne to všetkým oznamujú prostredníctvom fotiek a videí. Selfie v zrkadle so zdvihnutým tričkom, six pack na bruchu a foto prejdená ešte piatimi filtrami s komentárom: „Brucho naložené, daj lajk“ (áno, dámy, bavíme sa o mužoch vo veku 30 a viac).
  • Smarthphone im prirástol k ruke, bez smarthphonu ani krok!

  • Nikto nevie, kde pracujú, inak sú všetci fitnes tréneri. Minule mi takýto fitnes tréner priniesol do práce pizzu z donáškovej služby.
  • Okrem toho, že sú všetci fitnes tréneri, sú aj výživoví poradcovia, všetci jedia kuracie prsia na vode, brokolicu a tvaroh, lebo to je dobré na svaly. Aby som nezabudla, tieto „múdrosti“ a kuchárske počiny fotia a šíria ďalej.
  • Často sa pýtajú, či vyzerajú dobre.
  • Nie sú veľmi múdri, to nie je urážka, to je holý fakt.
  • Mužíkovia zásadne nepozývajú ženy na drink, ale dovolia vám odchlipnúť si z toho ich.
  • Mužíkovia sa rozhodli, že vyhlásia vojnu zlatokopkám. Zabudnite na to, že vás pozve na večeru alebo drink, chceli ste rovnoprávnosť, máte ju mať. Ale ak by ste účet chceli zatiahnuť aj za neho, nikto vám brániť určite nebude.

Tak, aj takíto sú mužíkovia, súčasný fenomén, ktorý potláča mužskú prirodzenosť a všetko to, čo máme my ženy na mužoch rady. Zostáva dúfať, že je to iba trend s upadajúcou tendenciou a že ohrozený druh skutočných mužov ešte existuje. Na sociálnych sieťach ich však budete hľadať márne.

Mohlo by vás zaujímať: Sex na jednu noc. Niektorí ním opovrhujú, iní ho vyhľadávajú. Prečo?