Takto vyzerajú spomienky vytetované na koži

Alena Pethoova; zdroj: boredpanda.com; Instagram | 19. september 2017
Takto vyzerajú spomienky vytetované na koži
foto: Instagram

Alican Gorgu je turecký tatér, ktorý premieňa svojich klientov na živé, chodiace fotoalbumy. Ako predlohu na tetovanie používa staré fotografie, ktoré chcú mať ľudia zvečnené na svojej koži. Využíva pri tom svoj vlastný jedinečný štýl tetovania, ktorý nazval „Retro Minimal“.

"V škole som sa špecializoval na fotografovanie," napísal pre Bored Panda. Bol som obchodný asistent v prvom tetovaciom štúdiu, kde som pracoval tri roky, ale musel som si tiež zarobiť na živobytie. 

"A tak som spojil to čo som študoval s tým, čo som chcel v skutočnosti robiť. Pôvodne som kreslil plagátové zábery z mnohých filmov, ktoré sa mi páčili a tie som prenášal na kožu ľudí. Je to neopísateľný pocit tetovať fotografie z rozličných kútov sveta v rôznych časových obdobiach. Napríklad, tetoval som portrét rodiny v Mexiku v 60-tych rokoch a rovnako portrét rodiny v USA v 80-tych".

Alican pri tetovaní minimalizuje detaily a pri tom udržuje základnú esenciu a výpovednú udalosť na fotografii, ktoré ako spomienku pretaví na kožu klienta.

Pozrite sa na niektoré z jeho najlepších prác nižšie. Môžete ho tiež nájsť na Instagram, kde má takmer 40k nasledovníkov.

Viac info:  Instagram

#1

 

#2

#3

#4

#5

Viac vo fotogalérii. 

Fotogaléria