Ľahký ukážkový jedálniček na jeden deň

Ľahký ukážkový jedálniček na jeden deň

3.8.2017 v kategórii Chudnutie, autor redakcia FIT štýl foto: iStock.com

Neviete, čo jesť, aby ste nepribrali a cítili sa ľahko a sviežo? Skúste napríklad takto. Inšpirujte sa!

Ráno po zobudení: 3 dcl vlažnej vody s citrónom

RAŇAJKY

Ovsenná kaša s ovocím + čaj alebo káva

½ šálky ovsenných vločiek zalejte vodou a za stáleho miešania povarte na miernom ohni cca 3 - 4 minúty. Odstavte a ku kaši pridajte nastrúhané jablko, niekoľko nahrubo nasekaných vlašských orechov, 2 PL malín, malé množstvo mletej škorice a 2 ČL medu.

DESIATA

Miska čerešní + zelený čaj

OBED

Morčacie prsia na grile, dusená brokolica, celozrnná ryža, listový šalát s olivovým olej a citrónom

Roztlačte strúčik cesnaku, pridajte 1 PL horčice, 2 ČL olivového oleja a zmiešajte. Touto marinádou potrite plátky morčacieho mäsa a nechajte minimálne hodinu marinovať, opečte na grile. V pare si pripravte brokolicu (1/2 brokolice) a uvarte ryžu (50 g).

Miešaný listový šalát ochuťte dresingom, ktorý pripravíte z 1 PL citrónovej šťavy a 2 ČL olivového oleja a malého množstva soli.

OLOVRANT

½ avokáda s grapefruitom

Avokádo pokrájajte na kocky a zmiešajte s kúskami grapefruitu, pokvapkajte lyžičkou medu a posypte nasucho opraženými píniovými orieškami.

VEČERA

Polievka minestrone so strúhaným parmezánom

  • 300 g lúpaných rajčín, 2 mrkvy, 1 petržlen, 2 malé cukiny, 2 výhonky stonkového celeru, 1 konzerva malej bielej fazule, 50 g malých cestovín (špaldových), 1,5 l zeleninového vývaru, cibuľa, parmezán, soľ, čierne korenie, olivový olej , čerstvá bazalka.

Na oleji speňte nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte na kúsky nakrájanú zeleninu, fazuľu a rajčiny. Osoľte, okoreňte, zalejte zeleninovým vývarom a varte za občasného premiešania,až kým zelenina nie je mäkká. Cestoviny uvarte v extra hrnci, sceďte ich a pridajte do uvarenej polievky.

Polievku výdatne posypte strúhaným parmezánom, pokvapkajte olivovým olejom a posypte natrhanými lístkami čerstvej bazalky.

DOBRÚ CHUŤ!

Komentáre