Prejedzte sa k zdravým vlasom

Redakcia | 28. marec 2017
Prejedzte sa k zdravým vlasom

Nielen vhodné šampóny či regeneračné kúry, ale aj optimálna strava zlepší stav vlasov. Doslova, je potrebné prejesť sa k zdravým vlasom.

Čo jesť, aby sme sa o korunu krásy dobre postarali?

Vitamín B2

Stavte na konzumáciu mliečnych výrobkov, tento vitamín sa hojne nachádza v mlieku, syroch či jogurtoch. A potom tiež v rybách, hydine či celozrnných výrobkoch.

Vitamín B6

Nájdete ho v banánoch, špenáte a inej listovej zelenine, orechoch a tiež v semenách.

Zinok

Tento stopový prvok je pre zdravie a krásu vlasov úplne nenahraditeľný. Jeho zdrojom sú pečeň, vaječný žĺtok, alebo celozrnné produkty, napríklad ovsené vločky alebo ovsené klíčky. Zinok tiež veľmi často tvorí základ vlasových preparátov, ktoré si môžete kúpiť v lekárni.

Síra

Táto látka sa nachádza vo vajciach, syroch, mäse, ale napríklad aj vo víne. Veď je predsa dobre známe, že striedme popíjanie vína má na naše zdravie pozitívny vplyv.

Čítajte tiež: Tip pre krásne vlasy bez lupín a mladistvú pleť
Vedeli ste?
Krásne vlasy a psychická pohoda spolu veľmi úzko súvisia. Naordinujte si preto v rámci zimného telesného servisu aj odpočinok a dostatok radostných podnetov v živote. Prečo?
Pre vlasy je nevyhnutným prvkom zinok, práve ten ale zároveň slúži ako stavebný materiál stresových hormónov. Ak sme vo veľkom strese, strácame zásoby zinku a tým vlasy viditeľne trpia.

A nezabudnite, že vlasom pomôže OLIVOVÝ OLEJ

Ak máte nepríjemne suché vlasy, nezúfajte, ale radšej s tým niečo hneď urobte. Nemôžete nič pokaziť, keď na ne vyskúšate olivový zábal.

Vlasy si umyte a potom na ne naneste po celej dĺžke olivový olej. Môže to byť aj ten, ktorý používate v kuchyni, alebo si v lekárni kúpte medicínsky olivový olej. Vlasy zabaľte do uteráka a asi pol hodiny ich nechajte odpočívať.

Potom ich znovu umyte šampónom, aby ste odstránili všetky zvyšky oleja. Pozitívny výsledok veľmi pravdepodobne zaznamenáte už po prvej kúre, a keď ju budete pravidelne opakovať, vlasy budú lesklé, hebké a viditeľne zdravšie. Príjemným bonusom je tiež ľahšie rozčesávanie.

Pripojte aj starostlivoť o pleť. Veselo s čokoládou...

Pleťová maska a regeneračný peeling z čokolády. Ako si ich vyrobíte?