SONICKÉ ČISTENIE PLETI

PETRA RYŠKOVÁ | 6. november 2016
SONICKÉ ČISTENIE PLETI

... rituál, na ktorý sa budete tešiť každý deň.

Koža je bariéra, ktorá chráni organizmus pred okolitým prostredím. Najčastejšie práve pokožke na tvári venujeme zvýšenú pozornosť, čo je podmienené faktom, že je ako prvá vystavená pohľadu okolia. Moderná doba je pokročilá a na svete existuje mnoho kozmetických značiek, výrobkov, kozmetických ošetrení a spôsobov čistenia a ošetrenia pleti, ktoré sľubujú bezchybnú, zdravú pleť. Ale aká kombinácia je tá správna pre našu pleť?

Základný krok v starostlivosti o pokožku predstavuje pravidelné hĺbkové čistenie, ktoré zbavuje pleť odumretých buniek, potu, mastnoty, nečistôt v ovzduší a urýchľuje jej regeneráciu.

Zaujímavosti o pleti:

  • je to najväčší ľudský orgán
  • obsahuje 72 km nervov
  • priemerná rozloha predstavuje 2 m2
  • tvorí približne 15 % hmotnosti človeka (3,6 až 4,5 kg)
  • celkovo sa dokáže obnoviť za 28 dní
  • kožná mikroflóra sa skladá z vyše tisíc druhov baktérií

Môžeme aplikovať aj najluxusnejší a najdrahší kozmetický prípravok, no ak nie je pleť dostatočne pripravená, aktívne látky nemajú žiadnu šancu dostať sa dovnútra a splniť svoj účel.

Momentálny celosvetový bestseller v čistení pleti predstavuje sonické čistenie. Čistenie je hĺbkové, čo následne umožňuje lepšie vstrebávanie kozmetických prípravkov. Pravidelným sonickým čistením pleti sú póry menej viditeľné, pleť je hladšia a vyzerá zdravšie.

Celkovo ide o účinný a jemný systém odstraňovania každodenných nečistôt pomocou sonickej vibrácie – mikro masáže. Profesionálnym cieľom tohto systému bolo jeho aktívne používanie v kozmetických salónoch a estetických centrách, no v krátkom období odštartoval revolúciu v čistení pleti doma aj na cestách.

Ako sonické čistenie pleti funguje?

Účinnosť sonického čistenia vychádza z frekvencie približne 300 pohybov jemných vlákien hlavice kefky za sekundu (voľným okom takmer nepostrehnuteľné), čo spôsobuje príjemnú mikromasáž. Pojem sonická technológia je v tomto prípade opakom rotačnej. V praxi to môžeme prirovnať k sonickej zubnej kefke, ktorá pracuje na vibračnom princípe, čo znamená, že jemné vlákna nerotujú, ale kmitajú.

Pre koho je sonické čistenie pleti určené?

Spôsob čistenia je vhodný pre ženy aj mužov všetkých typov pleti, vekových kategórií a je možné ho aplikovať dvakrát denne v kombinácii s obľúbenou čistiacou kozmetikou. Neodporúča sa len v kombinácii s peelingom, ktorý by u citlivej a problematickej pleti mohol jej stav zhoršiť.

Čo tento spôsob čistenia pleti sľubuje?

  • dôkladné odstránenie nečistôt za 60 sekúnd
  • redukciu rozšírených pórov, a to až o 25 % už po prvom použití
  • prekrvenie a zdravší vzhľad pokožky
  • zjednotenie tónu pleti a zjemnenie vrások
  • šesťkrát lepšie vyčistenie ako bežným ručným čistením

Čítali ste? Odličujete sa správne?

Trh ponúka rôzne značky sonických čističov pleti v rôznych cenových reláciách a podľa typu pleti je možné si vybrať najvhodnejší nadstavec. Tie sú vyrobené z jemných vlákien, ktoré sú vodeodolné, rýchloschnúce a zabraňujú rozmnožovaniu baktérií. Po troch mesiacoch je treba nadstavec vymeniť, aby bola zaistená maximálna účinnosť.

Tento revolučný systém pravidelne využívajú aj známe svetové celebrity, medzi ktorými môžeme nájsť napríklad Gwyneth Paltrow, Kate Moss, ale aj mužské mená ako Tom Ford, Jake Gyllenhaal a veľa ďalších. Podľahnete tomuto trendu aj vy?

Bude vás zaujímať: Handmade balzam na pery