Neviete večer odolať? 4 tipy na večerné maškrtenie.
Popoludní a na večeru by sme mali v období chudnutia jesť len bielkoviny so zeleninou. Čo keď však máme chuť na niečo sladké?
Riešenie je jednoduché! Skúste toto:
1. TVAROHOVÁ POCHÚŤKA
1/2 téglika kvalitného bieleho jogurtu (žiadna odtučnená alebo light verzia) zmiešame podľa chuti s 1 až 2 baleniami kryštálovej stévie (môžete použiť aj inú formu, nám sa chuťovo do tvarohových dezertov najviac osvedčila táto).
Pridáme dobrý tvaroh – množstvo podľa potreby (opäť žiadne odtučnené verzie). Ak je treba, stéviu ešte doplníme. A chuť na sladké bude plne uspokojená!
Ak máte čertvý vanilkový struk, použite z neho semiačka a chuť bude ešte výnimočnejšia.
Ak si taký dezert robíte na raňajky alebo ako dopoludňajšiu desiatu, môžete doň pridať aj ovocie a ovsené vločky.
Za hrsť malín si môžete dovoliť aj večer, ak máte za sebou nejakú pohybovú aktivitu.
2. Kefírový koktail
100 ml kefíru a 50 g tvarohu zmiešame, pridáme vidličkou roztlačené jahody a osladíme 2 až 3 kvapkami tekutého sladidla zo stévie alebo 1 až 2 baleniami stévie v kryštálovej forme. Pred podávaním ozdobíme listami medovky.
3. DOMÁCA ZMRZLINA
Vykôstkované višne (alebo iné ovocie) rozmixujeme, pridáme smotanu (alebo sušené mlieko s vanilkovou príchuťou a vodu podľa potreby), osladíme tekutým sladidlom zo stévie. Zmes dobre premiešame a dáme zamraziť.
4. PANNA COTTA LIGHT S JAHODAMI
Potrebujete:
- 150 ml smotany na varenie
- 150 ml polotučného mlieka
- 1/4 až 1/2 vanilkového cukru alebo nastrúhaného sušeného vanilkového struku
- 4 kvapky tekutého sladidla zo stévie (alebo 1 až 2 balenia kryštálovej stévie)
- 4 plátky želatíny
- 150 g jahôd alebo malín
- mäta
Postup:
- Smotanu s mliekom, cukrom a jednou kvapkou tekutého sladidla za stáleho miešania zohrejeme tesne pod bod varu.
- Želatínu pripravíme podľa návodu na obale, pridáme k teplej zmesi, premiešame a vlejeme do pripravených foriem.
- V chladničke necháme chladiť aspoň tri hodiny.
- Panna Cottu vyklopíme z formičiek na dezertné taniere (pred vyklopením formičky postavíme asi na 10 sekúnd do nádoby s teplou vodou).
- Pridáme maliny, ktoré sme predtým zahriali a osladili dvoma kvapkami tekutého sladidla zo stévie, a ozdobíme čerstvou mätou.
Takto môžete maškrtiť aj bez väčších výčitiek svedomia..