Neviete večer odolať? 4 tipy na večerné maškrtenie.

Neviete večer odolať? 4 tipy na večerné maškrtenie.

3.3.2017 v kategórii Výživa, autor redakcia FIT štýl foto: iStock.com

Popoludní a na večeru by sme mali v období chudnutia jesť len bielkoviny so zeleninou. Čo keď však máme chuť na niečo sladké?

Riešenie je jednoduché!  Skúste toto:

1. TVAROHOVÁ POCHÚŤKA 

1/2 téglika kvalitného bieleho jogurtu (žiadna odtučnená alebo light verzia) zmiešame podľa chuti s 1 až 2 baleniami kryštálovej stévie (môžete použiť aj inú formu, nám sa chuťovo do tvarohových dezertov najviac osvedčila táto).

Pridáme dobrý tvaroh – množstvo podľa potreby (opäť žiadne odtučnené verzie). Ak je treba, stéviu ešte doplníme. A chuť na sladké bude plne uspokojená!

Ak máte čertvý vanilkový struk, použite z neho semiačka a chuť bude ešte výnimočnejšia.

Ak si taký dezert robíte na raňajky alebo ako dopoludňajšiu desiatu, môžete doň pridať aj ovocie a ovsené vločky.

Za hrsť malín si môžete dovoliť aj večer, ak máte za sebou nejakú pohybovú aktivitu.

2. Kefírový koktail

100 ml kefíru a 50 g tvarohu zmiešame, pridáme vidličkou roztlačené jahody a osladíme 2 až 3 kvapkami tekutého sladidla zo stévie alebo 1 až 2 baleniami stévie v kryštálovej forme. Pred podávaním ozdobíme listami medovky.

3. DOMÁCA ZMRZLINA 

Vykôstkované višne (alebo iné ovocie) rozmixujeme, pridáme smotanu (alebo sušené mlieko s vanilkovou príchuťou a vodu podľa potreby), osladíme tekutým sladidlom zo stévie. Zmes dobre premiešame a dáme zamraziť.

4. PANNA COTTA LIGHT S JAHODAMI

Potrebujete:

  • 150 ml smotany na varenie
  • 150 ml polotučného mlieka
  • 1/4 až 1/2 vanilkového cukru alebo nastrúhaného sušeného vanilkového struku
  • 4 kvapky tekutého sladidla zo stévie (alebo 1 až 2 balenia kryštálovej stévie)
  • 4 plátky želatíny
  • 150 g jahôd alebo malín
  • mäta

Postup:

  1. Smotanu s mliekom, cukrom a jednou kvapkou tekutého sladidla za stáleho miešania zohrejeme tesne pod bod varu.
  2. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale, pridáme k teplej zmesi, premiešame a vlejeme do pripravených foriem.
  3. V chladničke necháme chladiť aspoň tri hodiny.
  4. Panna Cottu vyklopíme z formičiek na dezertné taniere (pred vyklopením formičky postavíme asi na 10 sekúnd do nádoby s teplou vodou).
  5. Pridáme maliny, ktoré sme predtým zahriali a osladili dvoma kvapkami tekutého sladidla zo stévie, a ozdobíme čerstvou mätou.
Takto môžete maškrtiť aj bez väčších výčitiek svedomia..

Komentáre