Sila kameňa - lieči dušu aj telo.

Jana Trundová | 8. február 2017
Sila kameňa - lieči dušu aj telo.

Kamene majú silu, vyžarujú jemnú energiu, ktorá vie liečiť dušu aj telo.

Hráte sa s nimi vo vreckách, plníte nimi nádoby, a keď medzi množstvom iných zbadáte žiariaci náramok z polodrahokamov, napriek tomu, že „menej ako zlato“ nenosíte, skríknete a zatúžite? Nič zvláštne. Kamene vyžarujú jemnú energiu, ktorá vie liečiť dušu aj telo.

Často stačí len riadiť sa inštinktom a so správnym kameňom naštartujete samoliečebný proces bez nutnosti asistencie liečiteľa. Musíme podotknúť, že v prípade rozvinutého ochorenia ide o metódu jemnú a doplnkovú, ktorá nemá nahradiť odborného lekára. Na druhej strane, patrí medzi tie, ktoré sú spolu so západnou medicínou prínosom a neuškodia.

Skôr, ako objímeme stromy, siahneme na kamene. Nerasty obyčajné, o ktoré bežne zakopávame, aj tie drahé. Človek ani nemusí byť spirituálne založený, aby cítil ich silu, schopnosť uzemnenia a blahodarný vplyv na psychické rozpoloženie.

Radi sa posadíme na slnkom vyhriaty balvan a podvedome pohladkáme kamene v skalke. Rukami i pohľadom. Robia nám dobre, bez toho, aby sme o tom viac premýšľali a pátrali po dôvode. Kamene žijú, vznikajú a rozpadávajú sa, ale svoju silu si udržujú dlhodobo, pretože sa nám nemenia pred očami.

Mohlo by vás zaujímať: Víkendový reštart - pripravte sa!

Hlavne drahé kamene ľudstvo vždy upútavali, v staroveku slúžili nielen na ozdobu, ale aj na duchovné a liečebné účely, a to hlavne prostredníctvom vody, v ktorej sa „vylúhovali“ a jemného prášku, na ktorý sa drvili.

Používali sa pri rituáloch a ako talizmany. Skúmaním vplyvu kameňov na človeka sa intenzívne zaoberali starovekí čínski astrológovia, chaldejskí mágovia a kňazi v Egypte, neskôr stredovekí alchymisti. Tí v nich videli oheň i vodu, telo i dušu, rovnako ako mäso a krv.

Duchovný náboj a symboliku drahých kameňov rešpektovali aj mudrci a kresťanskí cirkevní hodnostári:

  • biskupský úrad bol spojený s ametystom ako symbolom duchovnej čistoty a
  • kardinálsky so zafírom ako symbolom viery a čistoty srdca.

V Čechách tiež majú symbol – svätováclavská koruna Karla IV. nemala byť vyjadrením márnivosti bohatého panovníka, ale duchovným mystickým odkazom. Napríklad červený rubelit a spinely mali podľa bádateľov symbolizovať Ducha svätého a nebeský oheň, zafíry Boha Otca a nebeské svetlo, ružové a vínové spinely osvietenie, rád, životnú silu...

Čítajte tiež: Ako pôsobia znamenia zverokruhu na náš organizmus?