Kapor inak (vhodný aj pre celiatikov)

Iveta Škrabáková | 5. február 2020
kapor inak, bezlepkový, ryba, vyprážaná, recept, kapor, bez lepku, fit, zdravie, recept, výživa

Ryba by rozhodne nemala byť len záležitosťou Vianoc. Ak vám nechutí pripravovať ju len na prírodno či na grile máme pre vás o niečo zdravšiu verziu klasického trojobalu, vhodnú aj pre ľudí s bezlepkovou diétou.

Suroviny

  • 1 ks kapor (cca 6 podkovičiek),
  • soľ podľa chuti,
  • 1 citrón,
  • 100 g ryžovej múky,
  • 2 vajíčka,
  • 2 PL mlieka,
  • 100 g pohánkovej krupice.

Postup

Kapra tradične očistíme a nakrájame na podkovy, podľa chuti osolíme a pokvapkáme šťavou z citróna. Pripravíme si tri misky, do prvej ryžovú múku, v druhej rozšľaháme vajíčka s mliekom a do tretej dáme pohánkovú krupicu. Pripravíme si plech s papierom na pečenie. Podkovy obalíme najprv v múke, vymáčame vo vajíčku a potom obalíme v pohánkovej krupici. Takto pripravené podkovy ukladáme na plech a pečieme v rúre na 180°C dozlatista, cca 20 minút.

ENERGETIKCÁ HODNOTA:

Celkom: 1845 / 6 podkovičiek

1 podkova: 307 kcal 

Bielkoviny: 30 g

Sacharidy: 25 g

Tuky: 12,5 g

Vláknina: 0,5 g