Kapor inak (vhodný aj pre celiatikov)
Ryba by rozhodne nemala byť len záležitosťou Vianoc. Ak vám nechutí pripravovať ju len na prírodno či na grile máme pre vás o niečo zdravšiu verziu klasického trojobalu, vhodnú aj pre ľudí s bezlepkovou diétou.
Suroviny
- 1 ks kapor (cca 6 podkovičiek),
- soľ podľa chuti,
- 1 citrón,
- 100 g ryžovej múky,
- 2 vajíčka,
- 2 PL mlieka,
- 100 g pohánkovej krupice.
Postup
Kapra tradične očistíme a nakrájame na podkovy, podľa chuti osolíme a pokvapkáme šťavou z citróna. Pripravíme si tri misky, do prvej ryžovú múku, v druhej rozšľaháme vajíčka s mliekom a do tretej dáme pohánkovú krupicu. Pripravíme si plech s papierom na pečenie. Podkovy obalíme najprv v múke, vymáčame vo vajíčku a potom obalíme v pohánkovej krupici. Takto pripravené podkovy ukladáme na plech a pečieme v rúre na 180°C dozlatista, cca 20 minút.
ENERGETIKCÁ HODNOTA:
Celkom: 1845 / 6 podkovičiek
1 podkova: 307 kcal
Bielkoviny: 30 g
Sacharidy: 25 g
Tuky: 12,5 g
Vláknina: 0,5 g