Poď do výzvy s Di: Cíť sa krásna aj pri cvičení

Diana Hô Chí | 27. september 2022
Poď do výzvy s Di: Cíť sa krásna aj pri cvičení
foto: MUCH photography

„Šťastie je poéziou žien, ako sú šaty ich ozdobou.“ — Honoré De Balzac.

Preto mám pre vás prvú výzvu - „necvičiacu“ na tento mesiac:

Či cvičíte ONLINE alebo chodíte do posilňovne, pohybového štúdia, vyberte si na seba vždy niečo pekné. Odložte aspoň na mesiac tepláky, ktoré vyzerajú ako po staršom bratovi. Možno si teraz niektoré z vás klopkajú na čelo a vravia si – „To je bláznivá ženská, záleží jej na výzore, na kráse, na oblečení!“

Nie je to však celkom tak. Krása je relatívny pojem a každému sa páči niečo iné. Ja len viem, že oči vnímajú, oči nám prvé prezradia o človeku, na ktorého sa pozeráme, ako si váži sám seba, ako sa o seba stará, ako je so sebou spokojný, či je smutný, či šťastný. A ja chcem, keď sa na mňa niekto pozrie, aby videl, že mi nie je jedno, ako vyzerám, ja sama sa cítim dobre, keď som upravená a v zrkadle sa na seba môžem usmiať a povedať si: „Dnes ti to svedčí!“

Ale aby ste nepovedali, že som zmäkla a nejdem vás už „trápiť“ cvičeniami, je tu ešte výzva číslo DVA: "CVIČIACA"

Ako papagáj opakujem na tréningoch, že máte držať pevné centrum tela. Pre mňa je to alfa a omega každého pohybu, ktorý vykonávam.

Skúste si nasledujúci mesiac posilniť vaše centrum tela, core, týmito dvoma základnými cvikmi: plank na vystretých rukách a bočný plank (na obidve strany). Skúste v cviku vydržať každý deň od 30 do 60 sekúnd. 

Ak nevieš ako na to, pozri si video-návod od Di. 


TIP na záver: Centrum tela je oblasť od spodných rebier po hornú časť lonovej kosti, teda brušné svaly, panvové dno, spodná časť chrbta, sedacie svaly a svaly okolo našich bedrových kĺbov.  Ak vieš ovládať túto časť tela, vieš kontrolovať všetky pohyby, a tým pádom cvičíš správne a bezpečne.