Cvičenie a športy články

chrbtica, kríže, bolesti chrbtice, krčná chrbtica, pohyb, lordóza, skolióza

Okom trénera: Preťažená chrbtica. Ako a čo cvičiť?

Čo sa stalo, že nás zrazu chrbtica bolí? Odpoveď nájdeme väčšinou v našom životnom štýle. Sedíme v kancelárii, sedíme v aute, uľahčujeme si život a často nám uniká to podstatné, pohyb. Ako najefektívnejšia metóda v predchádzaní a odstraňovaní bolesti sa ukazuje pohybová terapia. Čítať viac..

fitshaker, HIIT, benefity hittka, fitstyl2022, joga, pilates, tréningový plán, Fit in, FIT štýl

Ako spáliť maximum za minimum času: 15-minútovka, ktorú pocítite

Chceš byť v lete v skvelej forme? Ale ani náhodou sa ti nechce v lete hodinu potiť a tráviť veľa času pri cvičení? Bingo! Máme pre teba rýchle cvičenie, pri ktorom budeš nielen spaľovať, ale aj nádherne formovať postavu! Stačí ti cca 15- 30 minút na cvičenie, ale podmienkou je- musíš ísť “na plný plyn!” Zoznám sa s intervalovým cvičením- HIIT. Čítať viac..

Okom trénera: Prečo by sme mali viac kráčať ?

Okom trénera: Prečo by sme mali viac kráčať ?

Chôdza nás sprevádza už od detského veku, a to zhruba od 11 mesiacov. Je základom toho, aby sme boli samostatní, dokázali sa presúvať z miesta na miesto. Má nespočetne veľa výhod, na ktoré sa občas zabúda. Preto mnohí z nás chôdzu podceňujú a neprikladajú jej veľký význam aj napriek jej mnohým benefitom. Čítať viac..

joga, ranná joga, jogové pozície, jogamatka

Prečo by sme mali JOGU cvičiť ráno?

V prípade, že sa, napríklad, rozhodneme od nového roka začať ráno skôr vstávať, mali by sme zároveň zaradiť do svojej rannej rutiny niečo, na čo sa budeme tešiť a vďaka čomu vystrelíme z postele ako šíp. A tým môže byť napríklad ranné cvičenie jogy a nastavenie mysle na deň, ktorý je pred nami. Čítať viac..

Článkov: 391