VIDEO: Zacvičte si PILATES z pohodlia domova

Mgr. Alena Pethoova | 5. marec 2019
VIDEO: Zacvičte si PILATES z pohodlia domova

Hľadáte cvičenie, kde nemusíte zdvíhať ťažké váhy, posilňovni sa vyhýbate, beh nemusíte, ale radi by ste dali do poriadku svoje kríže, posilnili svoje stuhnuté svaly aj bez náčinia? Odpoveďou pre vás je pilates. Nemusíte nikam chodiť, len pekne z pohodlia domova si zacvičiť napríklad aj túto zostavu.

Trápia vás bolesti kĺbov, krčnej chrbtice, krížov? Pilates je veľmi účinná metóda, ktorá pomáha odstrániť práve tieto problémy. Okrem toho tiež odstraňuje rôzne svalové disbalancie alebo dá do poriadku ochabnuté svaly po rôznych úrazoch.

Pilates sa zameriava predovšetkým na kvalitu prevedenia. Správnym cvičením sa svaly nie len posilňujú ale aj preťahujú, čím klesá zaťaženie kĺbov.

Pri precvičovaní pilatesu sa musíte sústrediť na správne prevedenie pohybu a dýchanie, preto je veľmi dobrým prostriedkom pri odbúravaní stresu.

Zacvičte si PILATES z pohodlia domova

Zdroj: youtube.com

Pilates - ideálne cvičenie pre všetkých

Väčšina ortopédov a neurológov je zástancom teórie, že Pilates je ideálnou voľbou na udržanie zdravého a funkčného tela. Preto svojich pacientov po absolvovaní naordinovanej rehabilitácie posielajú práve na lekcie cvičenia Pilates. Viac sa dočítate tu: