Vyspovedali sme challengákov: Takto nabonzovali na svojich trénerov!

Iveta Škrabáková | 2. júl 2019
fitup, fit štýl challenge, magazín fit štýl, výzva, 6 mesiacov, chudnutie, partneri, výživa, zdravie, cvičenie, fitness, fitko, cvik, workout, schudnutie, hmotnosť, váha, úbytok, svet zdravia, bratislava, ružinov, centrum na chudnutie, podpor

Tvrdé tréningy alebo zábava? Čo si vlastne myslia challengáci o svojich tréneroch? Chceli by na nich niečo zmeniť alebo sú im naopak vďační? Vyspovedali sme ich za vás.

Inka

Inkine tréningy s Vladom? Každý tréning je skvelý nový zážitok!

"Pod vedením trénera som ešte necvičila, s trénerom Vladom Chovanom si rozumieme a tréningy sú super. Každý tréning je iný a mám z neho zážitok. Vladko má skúsenosti s pohybovou a kondičnou prípravou. Venuje sa kulturistike a fitness. Tréningy mi naozaj vyhovujú a ešte som si pridala naviac kardio," prezrádza Inka.

Ondrej

Keď trénuje Katka s Ondrom: Výživný tréning aj keď s menšími váhami

S Katkou Parajňákovou sa mi cvičí skvele. Na jej tréningy sa teším. Má okolo seba partiu skvelých ľudí, s ktorými sa potiahneme k vyšším výkonom. Vie namotivovať, povzbudiť, zostaviť "výživný" tréning aj s menšími váhami. S Katkou som cvičil už pred tým. Nastúpil som k nej po dlhšej pauze v cvičení. Vážim si, že mala guráž so mnou začať niečo robiť. Vysoký tlak a nadváha je zázračná kombinácia. Začínali sme na dvoch tréningoch týždenne a oťukávaním sa, koľko toho zvládnem. Postupne som dostával viac opakovaní, vyššie váhy a tak dokola.

Variabilita cvičení bola dostatočná aby som sa nenudil. Z dvoch tréningov za týždeň sme prešli na tri a pred challenge sme dávali 4 tréningy týždenne. Momentálne mám zo Sveta zdravia nariadené cvičenie s malými činkami max 2 kg, než sa mi podarí zhodiť prvotný prebytočný tuk.

No už teraz sa neviem sa dočkať, kedy sa budem môcť vrátiť k silovým cvičeniam s väčšími váhami. Raz by som chcel dať drep s 200 kg činkou a na lavičke 150 kg na bench press alebo robiť drepy na jednej nohe ako voľakedy. Mám veľké ciele, cesta k nim je zatiaľ ešte trošku dlhá", priznáva Ondrej.

Anetka

Tréner Anetky jej očami: Úžasná zmena, ktorá mi maximálne vyhovuje!

"Odkedy cvičím tri krát do týždňa, a vďaka challenge som schudla zatiaľ 4,5 kg cítim sa lepšie a nie som taká unavená. S trénerom som veľmi spokojná, je to príjemný chalan, ktorý sa vyzná. Vždy mi dobre poradí. Ja som kedysi dávno, pred 24 rokmi mala trénera a to bolo teda úplne iné cvičenie. Som veľmi rada, že mám trénera akým je Patrik z FIT UP! Žilina."

Miška

Miška o trénerovi Patrikovi: Úplne ma na ňom fascinuje, keď mi oznámi aj to, že sa chce počas tréningu len napiť.

Môj tréner je skvelý, pred každým tréningom sa mi ozve on sám, čo naozaj oceňujem, to som ešte nezažila. Pre mňa teda úžasná zmena, keďže trénera som mala už aj v minulosti, ale ten sa venoval skôr HIIT tréningu. Aktuálny tréner vo FIT UP! mi maximálne vyhovuje, už len za jeden tréning mi dá poriadne „do tela“. Dáva mi silový tréning a posledné minúty aj HIT, čiže za mňa skvelá kombinácia", hovorí s nadšením Miška.

"Úplne ma na ňom fascinuje, keď mi oznámi, že sa chce počas tréningu napiť, a nikdy by si nedovolil hrať sa na mobile, keď sa mi má venovať. A čo je hlavné, je veľmi ľudský, a vždy chváli, keď je za čo."

Ambasádorka projektu Marta Dvorská

Katka je úplne iný level, vie perfektne vystihnúť čo práve človek v danej chvíli potrebuje.

"Čo sa týka cvičenia s trénerom , toto nie je moja prvá skúsenosť. Mala som už nejaké snahy o schudnutie a keďže kvôli môjmu ochoreniu z detstva mám trošku problém s motorikou v pravej časti tela, vždy som na to trénerov upozornila. Katka sa k tomuto postavila skvele, na všetko berie ohľad, rovnako tak ma vie vždy podržať podporiť, vžiť sa do mojej kože a podľa toho máme aj tréningy", hovorí s nadšením Martuš. Nie je to len drina, ale naozaj Katka je úplne iný level, vzdelaná, skúsená. Absolútne vie vystihnúť čo práve človek v danom dni či momente potrebuje, podľa toho nastaví tréning."

"Orientuje sa nie len na redukciu hmotnosti, ale celkovú rovnováhu tela. Každý hodina je iná, na mieru môjho aktuálneho stavu, samozrejme ma dostatočne motivuje a hecuje. Je to pre mňa top trénerka, som veľmi rada, že môžem cvičiť práve s ňou. Ja som ju poznala najprv ako človeka, teraz keď ju poznám ako trénerku, milujem ju ešte viac."

Martin

Dávid je skvelý tréner, ktorý ide s dobou.

"Trénera som síce v minulosti mal, ale ten bol zameraný skôr na silové cvičenia. Môj aktuálny tréner, Dávid, je mladý, šikovný tréner, ktorý ide s dobou. Jeho cvičenia sú stavané presne na to, čo potrebujem.

Zatiaľ sa skutočne nestalo, že by mi nejaký cvik nevyhovoval. Naša dobrá spolupráca sa odrazila aj na výsledkoch, ktoré sú podľa nás oboch i môjho okolia super, dúfam, že a viem, že to takto pôjde naďalej", dodáva na záver Martin.

Katka

Katka síce nedostala trénera zdarma, keďže sa do challenge pridala ako siedmy neplánovaný člen. Avšak svoju trénerku si nevie vynachváliť. "Mne sa trénerkou cvičí výborne! Vždy má pripravený iný tréning takže to vôbec nie je nuda a ideme naplno celú hodinu.

Veľká výhoda je aj v tom že ak sa dohodneme na určite termíny tak proste vždy prídem a návštevu posilky neodkladám. Moja trénerka je mladá študentka FTVŠ, veľmi som si ju obľúbila a na tréning s ňou sa vždy teším. Vie má povzbudiť , pochváliť a na druhej strane človeka poriadne vypotiť a byt prísna."

Ďakujeme partnerom, vďaka ktorým môžeme projekt FIT štýl challenge realizovať