Toskánsky cuketový chlebík
![Toskánsky cuketový chlebík](https://fitastyl.sk/uploads/thumbs/625x300-out/media/2018/05/25/26c57f0f1c5a034eb96bb28650e463d4.jpg)
(pre 6 - 8 osôb)
Suroviny
- 380 g hladkej špaldovej múky
- 3 vajcia
- 350 g najemno nastrúhanej cukety
- 125 ml olivového oleja
- 80 g píniových orieškov (môžete zameniť aj za mandle alebo vlašské orechy)
- 1 ČL soli
Postup
1. Cukinu nastrúhajte najemno a vytlačte z nej šťavu. Píniové oriešky pomeľte v mixéri najemno.
2. Vajcia v miske jemne prešľahajte, pridajte k nim cuketu a olivový olej a pomleté píniové oriešky.
3. Múku preosejte, pridajte k nej soľ a prášok do pečiva, dobre premiešajte.
5. Múku po častiach pridávajte k cuketovej zmesi, na záver premiešajte.
6. Obdĺžnikovú formu potrite olejom, vysypte múkou a do formy nalejte pripravené cesto. Formou buchnite o stôlm aby sa v nej cesto „usadilo“.
7. Rúru vyhrejte na 180 °C a pečte 55 – 60 minút dozlatista.
8. Po upečení nechajte chlebík vychladnúť vo forme a potom vyklopte.
9. Podávajte s letným šalátom alebo si ho potrite tvarohovou nátierkou.