Toskánsky cuketový chlebík

mary | 25. máj 2018
Toskánsky cuketový chlebík

(pre 6 - 8 osôb)

Suroviny

  • 380 g hladkej špaldovej múky
  • 3 vajcia
  • 350 g najemno nastrúhanej cukety
  • 125 ml olivového oleja
  • 80 g píniových orieškov (môžete zameniť aj za mandle alebo vlašské orechy)
  • 1 ČL soli

Postup

1. Cukinu nastrúhajte najemno a vytlačte z nej šťavu. Píniové oriešky pomeľte v mixéri najemno.
2. Vajcia v miske jemne prešľahajte, pridajte k nim cuketu a olivový olej a pomleté píniové oriešky.
3. Múku preosejte, pridajte k nej soľ a prášok do pečiva, dobre premiešajte.
5. Múku po častiach pridávajte k cuketovej zmesi, na záver premiešajte.
6. Obdĺžnikovú formu potrite olejom, vysypte múkou a do formy nalejte pripravené cesto. Formou buchnite o stôlm aby sa v nej cesto „usadilo“.
7. Rúru vyhrejte na 180 °C a pečte 55 – 60 minút dozlatista.
8. Po upečení nechajte chlebík vychladnúť vo forme a potom vyklopte.
9. Podávajte s letným šalátom alebo si ho potrite tvarohovou nátierkou.

Fotogaléria