Ako si vybrať správny Vitamín D?

Oilesen Vitamín D3 | 7. október 2021
Oilesen
foto: Oilesen Vitamín D3

Pokiaľ trávite väčšinu roka v exotických destináciách, je vcelku pravdepodobné, že máte vitamínu D dostatok. :) Ak ste však typický obyvateľ strednej Európy, mali by ste spozornieť.

Podľa prieskumov má až 80% z nás nižšie hladiny vitamínu D než je odporúčaná hodnota. Keďže je dôležitý pre našu celkovú imunitu, svaly, kĺby aj hormonálny systém, mali by sme dbať na jeho správnu hladinu v našom organizme. Preto je potrebné myslieť na doplnkový prísun vitamínu D najmä na jeseň a v zimných mesiacoch.

Ale ako si mám vybrať ten správny, keď je na trhu Vitamínov D tak veľa?

Množstvo Vitamínu D3

Odporúčaná denná dávka vitamínu D3 pre dospelých je 1000-2000 IU (medzinárodných jednotiek) denne. Na úvod odporúčame začať s prípravkami s obsahom 1000 IU v jednej kapsule/tablete čo je po slnečnom lete dostatočné množstvo. Vyššie dávky môžete zvážiť pri prípadnom respiračnom ochorení alebo po dobu 1-2 týždňov v rámci rekonvalescencie, takže môžete užívať napríklad kapsuly dve. 

Oilesen

Zloženie

Vitamín D3 je v tuku rozpustný vitamín. Je preto vhodné, ak je súčasťou kapsuly olejový nosič, ktorý pomáha pri vstrebávaní. Ako ideálna sa javí kombinácia vitamínu D3 a extra panenského olivového oleja. Nemusíte totiž dodržiavať jeho užívanie s jedlom, môžete ho užiť jednoducho kedykoľvek. V prípade, že zvolíte vitamín D3 bez olejovej zložky alebo s olejovou emulziou, odporúčame ho užívať s jedlom alebo po jedle. Zlepšíte tak jeho vstrebávanie vďaka tukom obsiahnutým v strave.

Lieková forma

Na trhu je dostupných viac foriem vitamínu D3. Vyberáme pre vás dve z nich. Prvou voľbou sú kapsuly Oilesen Vitamín D3 1000. Ich výhodou je miniatúrny rozmer a ľahké prehĺtanie a tiež už spomínaný obsah extra panenského olivového oleja.

Oilesen

Ako druhú voľbu odporúčame ľahko rozpustné tablety Oilesen Vitamín D3 1000. Jedná sa o malé, v ústach rozpustné tablety s príjemnou pomarančovou príchuťou. Ich výhodou je, že sú skvelou voľbou aj pre starších ľudí, ktorí majú problémy s prehĺtaním. Rýchlo sa rozpustia v ústach a to aj bez zapíjania, tým pádom ich môžete užiť kedykoľvek a kdekoľvek počas dňa. A na svoj denný prídel vitamínu D3 nezabudnete.

                       Oilesen

Produkty Oilesen Vitamín D3 1000 sú vyrábané vo Švajčiarsku. Na Slovensku ich užívajú už desaťtisíce spokojných zákazníkov. Kúpite ich v každej dobrej lekárni.