dm ženský beh lámal rekordy - 6. ročník najpôvabnejšieho behu na Slovensku

everyvent s.r.o. | 2. október 2017
dm ženský beh lámal rekordy - 6. ročník najpôvabnejšieho behu na Slovensku
foto: everyvent s.r.o.

Bratislava 28. septembra 2017 – Výborná nálada a športová atmosféra sú neodmysliteľnou súčasťou dm ženského behu, ktorého šiesty ročník sa konal predposlednú septembrovú sobotu v Bratislave.

Aj tento rok sa na trať postavilo viac pretekárok ako pred rokom. Z celkového počtu 1670 vybehlo na kratšiu, 4-kilometrovú trať 1 082 a dlhšiu, 10-kilometrovú trať 588 bežkýň, ktoré spolu prebehli 10 208 km, čo je až štvrtina obvodu zemegule.

Tieto čísla jednoznačne ukazujú, že záujem o beh každým rokom rastie, najmä pokiaľ ide o dievčatami obľúbený dm ženský beh, ktorý tento rok oslávil svoje 6. narodeniny. Podujatie bolo obohatené aj vysokou zahraničnou účasťou, keď boli na štarte privítané bežkyne až z 18 krajín. Po Slovensku malo najväčšie zastúpenie Rakúsko (292 bežkýň), ale nechýbali ani účastníčky z takých krajín, ako je India, USA či Anglicko.

Limit dvetisíc riadne zaregistrovaných bežkýň sa podarilo naplniť už 10 dní pred podujatím, čo predstavuje historický rekord v rámci ženských behov na Slovensku.

„Tešíme sa, že máme za sebou ďalší úspešný ročník dm ženského behu. Až 42-percentný nárast účastníčok svedčí o tom, že rozhodnutie založiť tradíciu ženského behu na Slovensku bolo správne, a som nesmierne rada, že sme ju založili práve my. Tešíme sa, že najmä ženy na Slovensku v posledných rokoch začínajú viac a viac času tráviť behaním, pretože beh vás pohltí, rozžiari, ozdraví a stane sa vašou celoživotnou láskou,“ povedala Janka Poláčková, prokuristka dm drogerie markt.

Pre dm je veľmi podstatnou časťou podujatia aj sociálny projekt dm šport zóna, o čom napovedá aj motto behu „viac ako len ďalší beh“. Tak ako po minulé roky, aj v tomto dobuduje z vyzbieraného štartovného v celkovej hodnote 7 016 eur športovú časť vybraného ihriska v Bratislave. Tentoraz to bude ihrisko na Tyršovom nábreží.

Aj napriek tomu, že tento rok nebolo počasie na beh ideálne, prilákalo podujatie množstvo divákov a turistov z celého sveta, ktorí mohli zažiť na vlastnej koži atmosféru a pôvab dm ženského behu v uliciach Bratislavy.

Ambasádorka projektu Vierka Ayisi viedla pred oboma behmi približne 15-minútové dynamické rozcvičky. dm ženský beh ponúkal aj zaujímavé sprievodné aktivity, ktoré sa konali pri Eurovei počas celého dňa, ako napríklad líčenie novou dekoratívnou kozmetikou dm značky trend IT UP, líčenie prírodnou kozmetikou značky alverde, ochutnávku produktov dmBio, detské líčenie či ďalšie zaujímavé aktivity, ako napríklad výroba transparentov na povzbudzovanie.

Ďalšie zaujímavosti tohtoročného dm ženského behu:

  • najstaršia účastníčka behu na 4 km mala 73 rokov,
  • najstaršia účastníčka behu na 10 km mala 79 rokov,
  • obe najstaršie bežkyne boli z Rakúska,
  • na 10-kilometrovej trati bežali dve dámy, z ktorých jedna navádzala druhú, pretože bola nevidiaca,
  • na 4-kilometrovej trati bežali dve sestry, z ktorých jedna bola na vozíčku, ktorá sa zúčastnila symbolicky spolu s bežiacou setrou,
  • v deň behu oslavovalo narodeniny 11 účastníčok,
  • rekordný počet vodičiek – päť na 4-kilometrovej a osem na 10-kilometrovej trati, ktorých úlohou je správnym tempom behu ľuďom napomôcť lepšie zvládnuť zabehnutie zvolenej trate,
  • v cieli pomáhalo 14 seniorov,
  • medaily dámam odovzdávali muži, väčšinou rodinní príslušníci, ktorí boli vylosovaní zo zoznamu záujemcov, 
  • prostredníctvom otvoreného hlasovania si bežkyne pred behom vybrali svoju obľúbenú pieseň, ktorá im zaznie na štarte – tou sa stal motivačný „song“ známy z filmu ROCKY – Eye of the Tiger od skupiny Survival. 

Viac informácií k podujatiu nájdete na www.dm-zenskybeh.sk.

dm ženský beh – výsledky 6. ročníka

  • 4 km (1 082 účastníčok) 

1. JANEČKOVÁ Lucia Bratislava marathon sport club 0:14:15

2. PIZÚROVÁ Miroslava AK Veterán Bratislava 0:15:21

3. REDECHOVÁ Danica RSC 0:15:35

  • 10 km (588 účastníčok) 

1. ČORBOVÁ Nikola BEHAME.sk 0:37:01

2. ÚRADNÍKOVÁ Jana Družba Piešťany 0:39:10

3. LÍŠKOVÁ Ivana Run Forrest Run 0:39:21