Jeseň v POHYBE s novým FIT štýlom

Redakcia | 3. september 2019
fitštýl, fitastyl.sk, júl, dovolenka, nové číslo, luxus, potreba, psychológia, september, pohyb, jeseň
foto: redakcia

Tak ruku na srdce! Koľkí z vás v lete dodržiavali režim? Pravidelne cvičili a správne sa stravovali? Prichádza september a s ním tradičný režim. Tešíte sa alebo vás to skôr mrzí? V každom z prípadov vám septembrové dni spríjemnia tieto témy. Na doplnenie vitamínov si určite doprajte niektorú z pochúťok na stranách receptov s jablkami a hruškami.

Rambután

Rok čo rok exotické ovocie dobýva pulty našich obchodov. Veď predsa s novým jedlom prichádzajú aj nové chute. No jedna vec je niečo kúpiť a druhá pripraviť. Hlavne, ak je to malý červený „ježko“, ktorý aj keď pôsobí pichľavo, po ošúpaní má veľký prínos pre naše zdravie. Od úbytku hmotnosti a lepšieho trávenia, až po zvýšenú odolnosť voči infekciám.

PALEO strava – Môže pomôcť, ale i uškodiť

Výživový štýl inšpirovaný spôsobom stravovania našich predkov preslávený známymi osobnosťami. Veľmi obľúbeným sa stal i pre niektorých športovcov pri budovaní svalovej hmoty či ľudí snažiacich sa schudnúť. Určite, ak nemáte dostatočne hlboké odborné vedomosti sa do paleo stravy sami nepúšťajte. Môže vám pomôcť, ale i uškodiť.

Vyskáčte si postavu!

Skákanie, alebo plyometrický tréning. Nejde o nič nevšedné, či nové a módne. Skákali sme už ako deti, a kto navštevuje hodiny HIIT, crossfit, prípadne jumpingu, s plyometrickými tréningovými prvkami sa stretáva pravidelne. Aké sú výhody skákanie a čo nám môže priniesť?

Cvičte doma: Záťažové pomôcky

Záťažové lano, vesta, či vak zrovna nie sú pomôckami, ktoré by ste si schovali doma do skrine (aj keď možné to určite je). Ide o typy, ktoré urobia z vášho tréningu skutočnú métu. Chcete výrazne formovať telo, radikálnejšie zlepšiť svoje športové výsledky a kondíciu? Rozhodne si posvieťte na záťažové doplnky k tréningu.

Rozhovor Nikol Piutz: Najprv splnila očakávania, potom sny – trénerka kulturistiky a fitness inštruktorka skupinový cvičení

...očakávania ju posúvali smerom ku križovatke života, odkiaľ mala jasný výhľad na svojsen. Na takýto životný príbeh sa hovorí, že všetko má svoj dôvod, zmysel a čas. Osobná trénerka kulturistiky a fitness a certifikovaná inštruktorka skupinových cvičení. Mala však byť tanečnicou a právničkou...

Moderná gymnastika

Krásny koordinačno-estetický šport. Cvičí sa v súlade s hudbou a technickou manipuláciou s rôznym náčiním. Kombinuje prvky baletu, gymnastiky, divadelného tanca a akrobacie, či už v individuálnych alebo spoločných skladbách. Prospieva správnemu držaniu tela a peknej postave a tvorí základ mnohých iných športov. Od roku 1984 je olympijským športom vykonávaným podľa pravidiel stanovených medzinárodnou celosvetovou technickou komisiou FIG (International Federation of Gymnastics), dokonca je považovaná za najpôvabnejší šport letných olympijských hier.

Ako bojovať proti nespavosti?

Mať dobrý spánok dnes nie je samozrejmosťou. Počet ľudí, ktorí trpia poruchami spánku, pribúda. Prinášame vám niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu kvalitu vášho spánku zlepšiť. Ak trpíte nespavosťou, kvalita vášho života je značne znížená. Okrem toho, nespavosť môže viesť k rôznym zdravotným komplikáciám.

Prečo je dobré byť láskavý?

Prozaik Henry James raz napísal, že len tri veci sú v živote dôležité. Prvou je láskavosť, druhou je láskavosť a aj treťou je láskavosť. Prečo je také dôležité rozvíjať svoju empatiu a čo nám môže do života priniesť väčšia otvorenosť, schopnosť pochopiť a pomôcť?

Vypnite mozog

To bol zase deň! Mítingy, porady, desiatky telefonátov, mailov, konferenčné hovory... Potrebujem reset, a to hneď. Ale ako? Ako vypnúť mozog a nemyslieť na prácu? Ako sa zbaviť stresu a napätia? Študentka psychológie Vasilija JOVANOVIČ a spoluautorka unikátneho projektu, počas ktorého absolvujete detox od internetu, nám prezradila 11 skvelých tipov, ako účinne zrelaxovať a vrátiť sa do práce plný energie.

FIT Cukráreň :  Cuketový koláč & Škoricové srdiečka

+ RECEPTY : Poplietli sme JABLKÁ S HRUŠKAMI