Načerpajte energiu v prírode: Ako teplé počasie mení naše dni

PR | 10. apríl 2024
Načerpajte energiu v prírode: Ako teplé počasie mení naše dni
foto: Fjällräven

Vitajte v najkrajšom období, kedy sa príroda prebudila zo svojho zimného spánku a prináša nám radostné oteplenie, ktoré nás všetkých láka opustiť pohodlie domova a vrhnúť sa do objatia vonkajšieho sveta. Ako správni milovníci zdravého životného štýlu, nemôžeme prehliadnuť príležitosť, ktorú nám ponúka príchod teplejších dní.

Či už ste vášnivým turistom, ktorý túži po zdolávaní vrcholov, alebo preferujete pokojné prechádzky v zeleni mestských parkov, teraz je ten správny čas obuť si pohodlnú obuv, zabaliť do batohu fľašu vody a vydať sa von za dobrodružstvom.
Nie je dôležité, akú formu aktivity si zvolíte. Dôležité je, aby ste sa nechali inšpirovať príchodom teplejšieho počasia a vydali sa na čerstvý vzduch. Prechádzky v prírode, turistika, alebo dokonca len krátka prechádzka po okolí môže mať obrovský vplyv na vaše fyzické i psychické zdravie. Na stránkach fitastyl.sk vám ponúkame množstvo tipov a rad, ako si užiť tento čas na maximum, od odporúčaní na najkrajšie turistické trasy po nápady, ako zahrnúť vonkajšie aktivity do vášho denného režimu.
Je nevyhnutné zvoliť si správne oblečenie, aby sme si mohli užívať vonkajšie aktivity bez ohľadu na meniace sa počasie, zabezpečujúc tak komfort a ochranu počas celého nášho dobrodružstva. Prinášame vám tipy na novinky značky Fjällräven, špecializujúcej sa práve na takéto oblečenie. 

Nové jarné kúsky Fjällräven pre outdoorové dobrodružstvá a každodenný život v meste

Švédska značka Fjällräven vyrába outdoorové oblečenie a vybavenie od roku 1960. Fjällräven si zakladá na funkčnosti, odolnosti a nadčasovom dizajne svojich produktov. Ako je u tejto značky dobrým zvykom, nezabúda ani na trvalú udržateľnosť. S ohľadom na prírodu vznikla aj kolekcia na jar a leto 2024. V nej Fjällräven predstavuje novinky, ktoré spríjemnia nielen výlety do prírody a trekingové expedície, ale aj obyčajné pracovné dni. Tieto kúsky sa celkom určite stanú vašimi obľúbenými spoločníkmi na dlhé roky. Vybrali sme pre vás niekoľko noviniek, ktoré využijete v rozmarnom jarnom počasí.

 

Vzdorujte aprílovému počasiu vo vetrovke Vardag Hydratic Anorak

Nepremokavá, priedušná 2,5-vrstvová vetrovka s membránou Hydratic a mechanickým strečom je vyrobená z recyklovaného polyesteru s polyuretánovou membránou. Vetrovka má sieťované vrecko s horným plnením, do ktorého ju ľahko zbalíte, bočné zipsy pre jednoduchšie obliekanie, vrecká na zips a nastaviteľnú kapucňu. K dispozícii je v dámskom aj pánskom prevedení.

Odporúčaná maloobchodná cena: 299,99 EUR

Vrstvite inteligentne s bundou Abisko Lite Fleece Jacket

Ľahká fleecová mikina, jednoduchá na zbalenie, ideálna ako základná alebo stredná vrstva na výlety do prírody je vyrobená z recyklovaného polyesteru, ktorý odvádza vlhkosť od tela a rýchlo schne. Je k dispozícii buď so zipsom po celej dĺžke alebo s polovičnou dĺžkou zipsu vo variante Abisko Lite Fleece Half Zip. K dispozícii je v dámskom aj pánskom prevedení.
Odporúčaná maloobchodná cena Abisko Lite Fleece: 149,99 EUR

Abisko Day Hike LS – skvelý partner nielen na cestovanie

Ľahké funkčné tričko s dlhým rukávom na outdoorové aktivity a cestovanie v teplom a slnečnom počasí. Je vyrobené z technického džersejového úpletu vyrobeného z recyklovaného polyesteru, ktorý odvádza vlhkosť a rýchlo schne. Tričko má v podpazuší panely pre vynikajúcu voľnosť pohybu a ramenné švy, ktoré sú umiestnené smerom k chrbtu, aby sa znížilo riziko trenia pri nosení batohu. K dispozícii je v dámskom aj pánskom prevedení.
Odporúčaná maloobchodná cena: 79,99 EUR

 

Lush Logo T-shirt na teplé letné dni

Tričko s krátkym rukávom vyrobené z udržateľného džersejového úpletu, ktorý kombinuje funkčnosť a odolnosť recyklovaného polyesteru s mäkkosťou organickej bavlny. Tričko odvádza vlhkosť a rýchlo schne, vďaka čomu je mimoriadne pohodlné v teplom podnebí. K dispozícii v dámskom aj pánskom prevedení.
Odporúčaná maloobchodná cena: 49,99 EUR

Vydajte sa na trek v univerzálnych nohaviciach Keb Agile Trousers

Trekové nohavice Keb Agile kombinujú nízku hmotnosť a veľkú voľnosť pohybu vo formáte, ktorému neodoláte. Sú vyrobené z odolného dvojmo tkaného elastického materiálu, ktorý rýchlo schne a chráni vaše nohy v nehostinnom teréne. Majú minimalistický dizajn so zúženými nohavicami. Vrecká na stehnách a oblasti kolien sú vyrobené z materiálu G-1000 Lite Eco Stretch, ktorý zvyšuje ich pevnosť. K dispozícii sú v dámskom aj pánskom prevedení.
Odporúčaná maloobchodná cena: 219,99 EUR

Čiapka Övik Flat Cap na každodenné dobrodružstvá

Ľahká a praktická čiapka zo vzdušného, rýchloschnúceho materiálu G-1000 Lite je inšpirovaná plochou šiltovkou, ale má moderné prevedenie a krátky, tuhý šilt. Je zdobená malým koženým logom na boku.
Odporúčaná maloobchodná cena: 54,99 EUR

Štýlovo do prírody s Kånken Outlong

O niečo priestrannejšia verzia klasického batohu Kånken, vďaka ktorej bude trávenie času v prírode ešte dostupnejšie. V porovnaní s batohom Kånken má Kånken Outlong v spodnej časti aj priehradku na zips, veľké bočné vrecká s elastickými šnúrkami, popruhové body a polstrované ramenné popruhy s hrudným popruhom. V hlavnom priestore s čalúnenou základňou je vrecko na notebook a podložka na sedenie, ako aj vnútorné vrecko na zips s háčikom na kľúče.
Odporúčaná maloobchodná cena: 169,99 EUR

Všetky produkty sú k dispozícii v kamenných obchodoch Shooos a na www.shooos.sk