Ako sa staráte sa o svoje ruky?

Redakcia | 13. december 2016
Ako sa staráte sa o svoje ruky?

Pleť tváre, pokožka tela, vlasy, o tie sa dokážeme starať s nepretržitou trpezlivosťou, no pokiaľ nás trápi suchá, popraskaná pokožka rúk, často nám už neostane čas na iné, iba rýchle nakrémovanie.

Čo naše rúčky skutočne potrebujú?

Doprajte svojím rukám voňavý kúpeľ

Rozmaznávajte aspoň raz do týždňa svoje ruky blahodarným kúpeľom, ktorý ich vyživí, regeneruje a ochráni pred ďalšou záťažou. Stačí, ak si pripravíte vhodnú nádobu, v ktorej vám bude pohodlné nechať ruky odpočívať.

Kostihojová prvá pomoc 

Čarovná bylinka kostihoj bola už odpradávna známa ako regenerujúci a ošetrujúci recept na malé ranky a praskliny kože.

V chladných mesiacoch tip ako stvorený na ochranu vašich rúk. Kostihoj môžete pokrájať, rozdrviť v mažiari, alebo rozmixovať a vmiešať do príjemne teplej vody na kúpeľ.

Zábal sa dá natrieť aj priamo na ruky, obaliť fóliou a uterákom a po desiatich minútach pôsobenia opatrne zmyť.

Stavte na parafín - zázrak pre vaše ruky

Parafín je v rámci starostlivosti o ruky skutočným prírodným zázrakom. Ide o špeciálny vosk získaný z ropy, mimoriadne bohatý na minerály, vitamíny a cenný zdroj zložky krásy, vitamín E. Parafín navyše otvára póry a rozširuje cievy, zvyšuje prekrvenie a zlepšuje textúru a mäkkosť.

Okrem samotnej pokožky rúk parafínový zábal zlepší aj kvalitu nechtov a doplní končatinám potrebnú dávku živín. V súčasnosti je takáto procedúra dostupná v takmer každom centre krásy, hojivý a šetrný zábal zlepší i metabolizmus a aktívne eliminuje problémy so studenými končatinami.

Peeling vaše ruky ozdraví

Peeling nie je iba vecou letných mesiacov. V chladných ročných obdobiach pomôže zbaviť sa odumretých buniek, omladiť pokožku rúk a pripraviť ju na prijatie väčšieho množstva výživných látok. Doma vyrobený peeling nie je nijakou alchýmiou.

Štyri lyžice kvalitných ovsených vločiek zmiešajte s lyžicou medu, olivového alebo mandľového oleja a teplej vody tak, aby vznikla zmes vhodná na potieranie. Pokožku peelingom jemne pomasírujte, pokojne bez použitia doplňujúcej pomôcky. Následne zmes zmyte vodou a nakrémované ruky nechajte ešte pár minút odpočinúť.

Hladká a krásna pokožka rúk na záver

AVOKÁDO

Pre krásu rúk je ako stvorené chutné avokádo. Stačí dužinu lyžičkou vyškrabať, roztlačiť, zmiešať s dvoma lyžicami olivového oleja a lyžičkou citrónovej šťavy. Takýto zábal nechajte na pokožke pôsobiť 5 minút, následne opatrne zmyte vlažnou vodou a ruky natrite kvalitným výživným krémom. 

ALOE VERA

V obchodoch nájdete množstvo prípravkov s prídavkom tejto zázračnej kaktusovej rastliny.

Avšak pokiaľ máte Aloe vera doma, môžete list narezať a opatrne zoškrabať družinu (pozor na okraje listov, ktoré sú pre kožu dráždivé!). Výťažkom si potom ruky natrite, nechajte 5 minút pôsobiť, zmyte teplou vodou a opäť naneste mastný výživný krém.

 

A čo vaše nechty? Čítajte: 9 krokov k rukám ako zo škatuľky