Domáce šikovné recepty, ktoré výrazne znížia prejavy celulitídy

redakcia FIT štýl | 25. apríl 2024
Domáce šikovné recepty, ktoré výrazne znížia prejavy celulitídy

Aj šikovné domáce recepty môžu výrazne znížiť prejavy celulitídy a dopomôcť vám ku krajšej, pružnejšej a hladšej pokožke. Z home made tipov vám predstavujeme tie najlepšie:

Zahrievací škoricový zábal

Účinným domácim bojovníkom proti pomarančovej koži je už po mnoho generácií práve škorica. Zábal z nej pokožku prekrví a naštartuje lymfatický systém. Pripravte si pohár bieleho tučnejšieho jogurtu a vmiešajte doňho päť polievkových lyžíc škorice a tri polievkové lyžice kvalitného olivového oleja.

Ak máte poruke aj morské riasy, ktoré dodajú potrebné minerály, neváhajte nimi zmes obohatiť. Zábal naneste na potrebné miesto, prikryte fóliou a miesto oviňte uterákom. Zahrievací zábal nechajte pôsobiť približne 20 minút a potom jemne zmyte vodou.

Ak patríte k osobám citlivejším na alergické reakcie, najprv skúste natrieť zmesou malý kúsok kože a ak nezbadáte žiadne neželané reakcie, môžete ho používať dvakrát týždenne.

Energetizujúci kávový krém

Káva ako známy životabudič sa nemusí iba popíjať, pokožku dokáže výborne prekrviť, podporuje lymfatický systém a vďaka kofeínu prispieva k uvoľneniu tukového podložia. Príprava kávového krému je pritom celkom jednoduchá. V hrnčeku zmiešame obľúbený telový krém s piatimi lyžicami kvalitnej pomletej kávy. Zmes nanesieme krúživými pohybmi na pokožku po sprchovaní, necháme 5 minút pôsobiť a následne zmyjeme teplou vodou.

Mohlo by vás zaujímať: Oleje - čo môžu ponúknuť vašej pleti?

Rozmarínový olejček

Zlepšuje cirkuláciu krvi, pôsobí ako antioxidant a na pružnosť pokožky má blahodarný vplyv. Pri problémoch s celulitídou je vhodné zmiešať v pomere 1:1 rozmarínový olej s olivovým, alebo iným za studena lisovaným olejom.

Takýmto domácim olejčekom je vhodné postihnuté miesta jemne masírovať. Podľa pohodlia môžete po 5-minútovom pôsobení prípravok zmyť, alebo ho nechať vsiaknuť. Rozmarínový olejček môžeme nabudúce zameniť aj za citrónový alebo grapefruitový, ktoré taktiež prispievajú k prevencii celulitídy.

Ovsený peeling

Ovsené vločky spolu s medom a kryštálikmi trstinového cukru dokážu urobiť s pokožkou divy. Na peeling je vhodné použiť pomleté ovsené vločky v bio kvalite.

Stačí zmiešať dve plné hrste s troma lyžicami medu, malou hrsťou trstinového cukru a zíde sa pridať aj kávovú lyžicu pomletej škorice. Zmesou masírujeme pokožku asi 5 minút a následne zmyjeme vodou. Vitamínová bomba nielen, že kožu prekrví, ale doplní jej aj potrebné živiny.

Mohlo by vás zaujímať: Pleťová maska a regeneračný peeling z čokolády. Ako si ich vyrobíte?