Ricínový olej ako ho nepoznáte

Redakcia | 27. jún 2018
Ricínový olej ako ho nepoznáte

Ricínový olej je známy svojou schopnosťou prenikať do najhlbších vrstiev pokožky a je preto často pridávaný do denných i nočných pleťových krémov. Jeho cnosťou je i fakt, že podporuje vstrebávanie látok a môže tak u istého percenta vyvolať mierne alergické reakcie.

Ricínový olej lieči akné

Jeho pozitívne účinky sú známe už celé tisícročia, využíval sa ešte v Egypte, ale aj ako svietidlo do lámp. Výhodou ricínového oleja je, že výborne reaguje s aknóznou pleťou a rovnako tak lieči aj problematickú suchú a citlivú pleť.

Vyživuje, hydratuje a premasťuje ju až do hĺbky, zvyšuje jej odolnosť voči baktériám a voľným radikálom, eliminuje vznik dermatitídy, ekzémov a iných kožných ochorení.

V špecializovaných predajniach si fľaštičku s ricínovým olejom môžete zaobstarať aj sami. Malé množstvo je vhodné naniesť do dlaní a premastiť ním končeky vlasov čerstvo po umytí. Vlasom dodá potrebnú hydratáciu a zabezpečí aj lesk a scelenie.

Ricínový olej sa osvedčil aj na zmiernenie prejavov strií. Vtedy je vhodné nahriať ho na izbovú teplotu a masírovať malým množstvom postihnuté miesta.

Ricínový olej na rast vlasov

Aplikovanie oleja sa využíva aj pre podporu rastu vlasov. Páni si ho vmasírujú do oblasti kútov, na začínajúcu plešinu, a rednutie vlasov olej zastaví aj u žien. V takomto prípade je dobré ricínový olej aplikovať dva až trikrát do týždňa.