Ako oživiť vzťah a prebudiť stratenú romantiku?

redakcia FIT štýl | 1. máj 2017
Ako oživiť vzťah a prebudiť stratenú romantiku?

Narodeniny, meniny, Vianoce, Valentín, výročie... aj vy čakáte zakaždým romantické prekvapenie, ktoré stále neprichádza? Napriek tomu, že celoročne dávate nenápadné tipy na romantické potešenie, ostávajú vaše očakávania nenaplnené?

Nezúfajte, aj naoko stratené prípady majú šancu. Každý človek má v sebe aspoň zrnko romantiky, len ju dáva najavo iným spôsobom ako by sme si želali.

Predovšetkým má výrazne odlišnú podobu od tej filmovej, ktorou sa ženy tak rady nechávajú unášať. Romantika je v každom vzťahu iná, avšak časom a rýchlosťou všedných dní často utlmená. Treba ju len znova prebudiť. A ktorý mesiac je lepší, ak nie máj?

Čítajte tiež: Láska alebo poblúznenie?

Večera pri sviečkach s milovanou osobu alebo prechádzka po pláži v žiari zapadajúceho slnka patria k častým romantickým predstavám, po ktorých aspoň raz v živote zatúžila azda každá žena. Škoda len, že väčšina mužov sa s touto predstavou nestotožňuje.

Pre mužov je to skôr trápne klišé z filmového plátna. Neznamená to však, že by nemilovali, muži sú proste iní. Svoju lásku dávajú najavo svojským spôsobom.

Každý človek je jedinečnou osobnosťou s vlastnými predstavami. A rovnako aj každý vzťah je osobitý a výnimočný, s vlastnou romantikou a predstavami o nej, od drobností až po veľké gestá. Pre niekoho sú symbolom romantiky hviezdy, srdiečka alebo básničky, pre iného sú znakom nevkusu a gýču.

Predstavy, túžby a následne i prejavy lásky vychádzajú z povahy a osobnosti človeka. Nemôžete žiadať od partnera spievanie pod oknom alebo skladanie básničiek, ak na to nie je „stavaný“.

Kde sa podela romantika a čo s tým?

Nátlak nič nevyrieši, radšej si spomeňte na vaše spoznávanie, vtedy určite i váš "stratený prípad" zvládol nejakú tú drobnú romantiku. Kedysi také prirodzené drobnosti, nežnôstky a milé darčeky, vášnivé bozky či objatia na ceste z prechádzky, sa postupne vytratili.

Časom prichádza do vzťahu každodenná realita, všedné dni, povinnosti a stereotyp, ktoré romantiku, dá sa povedať, zabíjajú. Ženám, samozrejme, chýba o čosi viac než mužom, i preto sú skôr ženy iniciátorkami romantických nápadov, čo sa častokrát praktickým, unaveným a zaneprázdneným mužom nepáči.

Romantika mizne pod tlakom doby, neustálej časovej tiesne a rýchleho spôsobu života. Jej význam však netreba podceňovať. Je dôležitejšia ako by sa mohlo zdať, pretože práve romantika dáva vzťahu tie čarovné a výnimočné chvíle.

Ako oživiť vzťah? Stačia drobnosti.

Je prejavom vzájomnej lásky a neoddeliteľnou súčasťou vzťahu. A rovnako ako o vzťah, aj o romantiku v ňom sa treba starať. Ako? V podstate stačí, ak si spomeniete práve na časy vášho randenia a oprášite vtedajšie láskou naplnené prejavy zamilovanosti, ako napríklad: 

  • SMS – aj vy ste si kedysi intenzívne posielali zamilované správy a dnes túto službu využívate maximálne pre praktický zoznam potravín? Ak tento zvyk znovu zavediete do vzťahu, určite milo prekvapí vášho partnera, ale aj vás.
  • PRECHÁDZKY – ruka v ruke na čerstvom vzduchu s možnosťou na nerušený rozhovor.
  • VEČERA – nemusíte ísť vždy len na večeru do reštaurácie, pokojne si ju vychutnajte v pohodlí domova. Stačí zapáliť pár sviečok, niečo drobné uvariť alebo objednať, ale hlavne – vypnúť televízor.
  • SPOLOČENSKÝ ŽIVOT – zájdite opäť do kina alebo divadla, vymyslite si spoločný program vo dvojici a uniknite tak na chvíľu od každodenných povinností, zabavte sa spoločne.

  • DOMÁCI WELLNESS – spoločný kúpeľ, masáž alebo aromaterapia..., vdýchnite domácemu relaxu výnimočnosť.
  • PREJAVY LÁSKY – kedy ste si naposledy povedali "ľúbim ťa, chýbaš mi, teším sa na teba", alebo ste sa len tak objali? Nezabúdajte si prejavovať city, či už slovami, dotykmi alebo inými nežnosťami.
  • DARČEKY– drobnosti ako malé prekvapenia, ktorými dáte najavo, že na svojho partnera myslíte. Kvety – kúpiť alebo vlastnoručne natrhať, to už je na vás, ale verte, že tie "nekupované" ocení žena najviac. 
Mohlo by vás zaujímať: Erotické predstavy sú najsilnejším afrodiziakom