Tipy ako zakomponovať do týchto jedál zdravšiu múku

redakcia FIT štýl | 5. máj 2017
Tipy ako zakomponovať do týchto jedál zdravšiu múku

Ak máte chuť na sladké raňajky alebo iné jedlá, existujú spôsoby, ako môžu byť zdravšie...

NETUČNÉ ŠPALDOVÉ PALACINKY

Ak máte chuť na sladké raňajky, existujú spôsoby, ako môžu byť zdravšie. Napríklad s použitím špaldovej múky. Je ľahšie stráviteľná, bohatá na vitamíny skupiny B, vitamíny A a E a tiež minerálne látky (fosfor, draslík, horčík, vápnik, zinok). Spolu s vysokým obsahom bielkovín a zložením tuku, ktorý má priaznivé zloženie mastných kyselín, sa zaraďuje medzi nutrične výživnejšiu v porovnaní s bielou múkou.

AMARANTOVÉ MUFFINY

Muffiny z amarantovej múky sú ďalším skvelým variantom ako zdravo maškrtiť. Amarantová múka je bohatá na fosfor, horčík, draslík, selén, zinok, mangán, železo a vápnik. Má charakteristickú korenistú a mierne štipľavú chuť, čo dodáva jedlu novú príchuť.

POHÁNKOVÉ KROKETY

Pohánka je bezlepkovú obilninou. To ocenia najmä diabetici a pacienti, pre ktorých je bezlepková diéta nutnosťou. Okrem bohatého zastúpenia minerálnych látok, má vysoký obsah rutínu. Účinok rutínu ešte násobí vitamín C, preto si pridajte k jedlu surovú zeleninu.

CELOZRNNÝ QUICHE SO ZELENINOU

Celozrnná múka má vysokú nutričnú hodnotu a kratšiu dobu trvanlivosti. Na rozdiel od bielej rafinovanej múky obsahuje priemerne o 85 percent viac horčíka, takmer 80 percent viac vitamínov skupiny B, zinku a železa, 60 percent vápnika.

DOBRÚ CHUŤ