Ako predchádzate kilám navyše? Troch z vás odmeníme...

Mgr. Alena Pethoova | 5. november 2017
Ako predchádzate kilám navyše? Troch z vás odmeníme...

Vnímate, ako všetko navôkol utícha? Ten zvláštny čas, keď príroda opúšťa jeseň, ešte chvíľu vyčkáva a necháva nás hĺbať, kým sa preklopí celá do zimy a nastane čarovný vianočný čas.

Magický november, začína sa dušičkami, sviatkom, kedy si v tichu a svetle sviečky spomíname na našich blízkych, ktorí ostali už len v našich srdciach a spomienkach.

Možno sa vám zdá, že začínam trochu smutne, ale nie je to tak. Verím však, že kúsok zvláštnej nostalgie, či smútku k tomuto obdobiu patrí. A spomínať môžeme predsa aj s radosťou.

Užime si nachvíľu to ticho, lebo už čoskoro nastane predvianočný zhon, potom vianočné hodovanie a rozlúčka so starým rokom.

Zdá sa vám, že predbieham? Presne o to mi ide. Vianoce, koláče, majonézový šalát, klobásky a zase koláče, presladené varené víno. Hmm, oblizujete sa? Tešíte sa? A viete si predstaviť aj tie kilá naviac, ktoré sa na vás lepia? Viete. Asi si poviete, že to k tomu patrí, veď od nového roka začnete odznova.

Áno, patrí to k tomu, ale čo tak trochu sa na to pripraviť? Viete, ako sa dnes všade píše o tom, že najlepší spôsob, ako predchádzať nepríjemným ochoreniam je prevencia?

Často počujem, najmä od žien, „už teraz mám strach, koľko zase cez Vianoce priberiem“. Budem k vám úprimná, aj ja ho mám. Pretože sviatky si vždy rada užívam plnými dúškami.

Mám pre nás návrh. Stavme na prevenciu.
Poďme kilám navyše jednoducho predísť.

Chápete, keď sa teraz počas sychravých mesiacov až do Vianoc neopustíme, ale zamakáme, tak potom, kým ostatní sa budú chytať nielen za hlavu, ale aj za faldíky okolo pása, my sa budeme víťazne usmievať, pretože my sme si to maškrtenie naviac jednoducho mohli dovoliť.

Toto je môj plán: (Vlastne je to plán, ktorý pravidelne, s menšími obmenami dodržiavam, dôležité je neprestať).

  • Pondelok: Funkčný kondičný tréning (kruháč), 30-minútová makačka, kde idem dušu vypustiť. Ale tie endorfíny potom! Precvičím celé telo a využívam aj hmotnosť.
  • Utorok: Beh – ten musí byť. Je to pre mňa meditácia. Prší, neprší, aspoň budujem imunitu.
  • Streda: Voľno alebo joga, podľa toho, ako sa cítim.
  • Štvrtok: Funkčný kondičný tréning (kruháč) – ako v pondelok.
  • Piatok: Beh alebo joga – podľa nálady.
  • Sobota: Joga.
  • Nedeľa: Nebláznite. Jedine, že by sa mi veľmi chcelo :)

Hotovo. Idete do toho so mnou? Aký je váš plán?
 Troch z vás odmeníme...

Napíšte mi na sutaz@fitastyl.sk, akú prevenciu vo forme pohybu zvolíte vy a 3 z vás odmením knihou od vydavateľstva TATRAN: "10-dňová očista so zeleným smoothies" a dobré návrhy na to, ako sa „neopustiť“, uverejníme aj na našom webe fitastyl.sk a facebooku.

Želám vám magický a stále aktívny november.

Predplaťte si nás a čítajte FIT štýl každý mesiac, určite neoľutujete!

Malá ochutnávka: November v akcii! Nový FIT štýl s podzimným nádychom musíte mať