Masáž: Najúčinnejšia terapeutická technika

Redakcia | 26. október 2022
Masáž: Najúčinnejšia terapeutická technika

Máte pocit, že je toho na vás veľa a potrebujete spomaliť a zregenerovať? Nechajte sa inšpirovať našim tipom na aktivitu, ktorá vás zaručene uvoľní a vyčarí vám úsmev na tvári aj duši.

S príchodom školského roka, pracovných povinností, krátkych dní a sychravého počasia sa môže stať, že aj naša nálada postupne klesá na bod mrazu. A práve preto, je teraz viac než inokedy dôležité venovať pozornosť nielen nášmu fyzickému, ale aj psychickému zdraviu. Existuje viacero spôsobov ako sa postarať o obidva aspekty nášho zdravia, ale nás pri tomto spojení ako prvé napadla práve masáž.


Masáže patria medzi najstaršie a najúčinnejšie terapeutické techniky. Masáž praktizovali už staroveký Egypťania a Indovia, odkiaľ ju do Japonska a Číny priniesli budhistickí mnísi. Z praxe už vieme, že masáž pôsobí blahodárne na metabolizmus, pokožku, svaly, nervovú sústavu a v neposlednom rade aj obehovú sústavu. V dnešnom uponáhľanom živote, kedy nám práca prináša nielen fyzické, ale aj psychické vyčerpanie, je dôležité dbať na prevenciu a z času na čas si dopriať aj kvalitnú masáž.

Vo väčšine masážnych salónoch si viete vybrať z viacerých druhov masáži ako napríklad : 

  • Thajská masáž 
  • Medová masáž 
  • Reflexná masáž 
  • Lymfodrenážna masáž 
  • Masáž lávovými kameňmi 

Ak však takúto možnosť nemáte, masáž si viete dopriať aj v pohodlí domova. Bude vám stačiť len kvalitný masážny krém či gél, príjemné prostredie, a prípadne aj meditačná hudba pre navodenie tej správnej atmosféry. 


My vám s radosťou prinášame TIPY na produkty, ktoré váš masážny rituál posunú o level vyššie: 


Relaxačný a upokojujúci masážny gél Dr. C. Tuna Double Effect Masážny gél - Pagaštan konský - 125 ml250 ml500 ml  s dvojitým účinkom obsahuje pagaštan konský, extrakt z ľubovníka a mäty, mentol, extrakt z arniky, rozmarín a esenciálne oleje. Podporuje relaxačnú masáž. Výťažky z pagaštanu a ľubovníka prinášajú úľavu a okamžitú relaxáciu napätým svalom. Mätový olej a mentol majú osviežujúci a relaxačný účinok, zatiaľ čo arnika a rozmarín zvlhčujú pokožku a zaisťujú jej dokonalú starostlivosť.

Chladivý Dr.C.Tuna Masážny gél Alaska je obohatený o eukalyptový olej, rýchlo sa vstrebáva, udržiava prirodzenú úroveň hydratácie pokožky a dodáva pocit osvieženia. 

Dr. C. Tuna Double Effect Masážny gél Paprika a chilli - 125 ml, 250 ml, 500 ml  je obohatený o červenú papriku, žihľavu, mätu a esenciálne oleje. Výťažok zo žihľavy pomáha upokojovať pokožku. Vďaka obsahu mäty vám dodá svieži pocit.

Dr. C. Tuna Masážny krém 7g obsahuje špeciálne vyvinutú receptúru ​​obohatenú o mandľový a eukalyptový olej a aloe vera. Doprajte si masáž a príjemné osvieženie kedykoľvek počas dňa. Vynikajúci pri zvládaní lokálnych bolestí alebo bolesti hlavy.

TIP na záver: Ak by ste si chceli váš masážny rituál obzvlášniť, skúste nenápadne kúpiť aromaterapeutický olej vašej polovičke.