Prečo je hydrolyzovaný kolagén tak účinný?

Redakcia | 13. máj 2019
kolagén, Jana Earl, na čo je dobrý kolagén, zdravie, krása, pleť, pokožka, mladosť, vrásky, starostlivosť o pleť, výživa, vitamíny

Kolagén je nesmierne dôležitý pre zdravie našej pokožky a vlasov. Je hlavným stavebným prvkom v našej pokožke, keďže klesajúca produkcia kolagénu je jednou z najčastejších príčin viditeľných známok starnutia a rednutia vlasov.

Kolagén je tiež veľmi dôležitý pre zdravie našich kostí, kĺbov, šliach a väzov. Ako nám pribúdajú roky, produkujeme menej kolagénu a preto začíname mať bolesti kĺbov a cítime sa stuhnutejší.  

Kolagén pomáha bojovať proti celulitíde. Jedným z dôvodov, prečo sa s pribúdajúcimi rokmi stáva celulitída viditeľná je strata elasticity v pokožke. A keďže kolagén pomáha zlepšiť pružnosť a zdravie pokožky, tým nám môže pomôcť znížiť viditeľnú celulitídu.  

Kolagén pomáha udržiavať zdravé nechty, ďasná a zuby. Užívaním kolagénu môžeme dokonca zlepšiť naše trávenie, keďže pomáha absorbovať vodu, tým umožňuje hladký priebeh trávenia.

Nie je kolagén ako kolagén

Na trhu je dostupných veľa druhov kolagénu a preto niektorí urobia všetko preto, aby priniesli ten najlepší kolagén, ktorý sme na trhu našli. Tento kolagén pochádza z rýb, ktoré sú veľmi starostlivo chované. Rybí kolagén je najkvalitnejší z pomedzi ostatných kolagénov.

Navyše tento kolagén je hydrolyzovaný, sú to peptidy, naštiepené bielkoviny, ktoré sa rýchlo vstrebávajú a slúžia v tele ako stavebný prvok pri tvorbe vlastného kolagénu. Výborný kolagén Jana Earl je typu I., rovnako ako kolagén, ktorý nájdeme v ľudskom tele, v kostiach a koži.

Tento kolagén je prírodný, 100% čistý, bez pridaných akýchkoľvek chemických látok a neobsahuje žiadne alergény. Kolagén Jana Earl je bioaktívny s vysokou bioabsorbciou. Bioaktivita kolagénu je všetko to, čo vplýva na pozitívny dopad na organizmus (resp. metabolizmus) človeka.

Pre dobrú bioaktivitu musia byť zložky absorbované do krvi už na začiatku a okamžite distribuované do buniek a tkanív a toto kolagén Jana Earl spĺňa dokonale. Azda aj preto sú s ním zákazníci veľmi spokojní.

Odporúčaná denná dávka kolagénu Jana Earl je 7g, nájdete ho dostupný v mesačnom balení 210g.