TVÁROVÁ GYMNASTIKA – výsledok na vašej pleti bude zaručený a trvalý!

Jana Fialová | 5. september 2017
TVÁROVÁ GYMNASTIKA – výsledok na vašej pleti bude zaručený a trvalý!

Za trošku námahy a vytrvalosti dosiahnete to, po čom – neomylne – túži každá žena: vyzerať mlado a krásne. Vďaka tvárovej gymnastike, bude výsledok na vašej pleti badateľný a hlavne, trvalý!

Ak si myslíte, že mladosť, vitalitu a pevné kontúry vašej tváre docielite len drahými kozmetickými prípravkami, prípadne zásahmi šikovného plastického chirurga, tento článok vás vyvedie z omylu.

Zn. Trošku námahy a svalovice na tvári – výsledok je zaručený a trvalý!

Injekcie a skalpel. Áno či nie?

Nepochybne, jednoduchý, rýchly, avšak finančne často náročný a nie vždy bezpečný spôsob vyhladenia tváre sú práve invazívne metódy. Injekcie – či už botoxové výplne alebo telu vlastná kyselina hyalurónová sú riešením nie práve lacným a – povedzme si otvorene – ani trvalým.

Vyhladiť, vyplniť a vytvarovať jednu časť tváre neznamená dať „život a šťavu“ celkovému vzhľadu a výrazu. Ak sa o to týmito metódami pokúsite, zainvestujete veľmi veľa a výsledný efekt je často sklamaním. Predsa len – stratiť výraz a mimiku pôsobí všelijako, nie však prirodzene. A to ste, zrejme, nechceli...

Tvárová gymnastika: krása a mladosť – vo vlastnej réžii

Tvárová gymnastika: pojem, ktorý sa dostáva do povedomia aj u nás a začína byť hitom. Jediné, čo potrebujete je trpezlivosť a svedomitý prístup. Cieleným a vedomým posilňovaním svalov na tvári, ktorého základmi sú jogové asány, dosiahnete spevnenie kontúr tváre, prekrvenie a posilnenie.

Zaujímavosťou a nezanedbateľným faktom je, že vďaka rozprúdeniu lymfy sa z tela odplavujú toxíny – a to platí aj pri tvárovom cvičení: pleť je čistejšia, rozžiarenejšia, dokonca problematické typy tváre so sklonom k akné, či už s prebiehajúcim akné, dosiahnu výrazné zlepšenie kvality pokožky.

Cvičením tvárovej gymnastiky sa prekrvujú svaly tváre, ktoré začnú rásť a vďaka nim aj hlboké vrásky na tvári získavajú jemnejší vzhľad. Tie jemné vrásky sa strácajú. Ak túžite omladnúť (kto nie?), vďaka tvárovej gymnastike získate pevné kontúry tváre, plnšie pery a pevné líčka. Bonusom, ktorý je rozhodne neprehliadnuteľný je fakt, že sa vyhnete rizikám plastickej operácie či zásahu ihiel.

Zvoľte ju, ak chcete:

  • pevnejšiu kontúru brady
  • plnšie pery a líčka
  • eliminovať vrásky
  • krajšiu definíciu krku
  • odstrániť dvojitú bradu a vačky pod očami
  • odstrániť nosoústnu ryhu alebo zmierniť jej hĺbku
  • zvýšiť produkciu kolagénu v pokožke, čo má za následok vypnutie drobných vrások 

Tvárovú gymnastiku, to, ako funguje, čo všetko dokáže vyriešiť, ale aj ako ju cvičiť a čo nezanedbať nám priblížila jej certifikovaná lektorka Iveta Štecová (44). Posúďte sami, že na svoj vek rozhodne nevyzerá... (www.tvarova-gymnastika.sk)

Ako funguje?

Ako hovorí Iveta, „podstatou tvárovej gymnastiky je pohyb svalov. Tým dochádza aj k zlepšeniu prúdenia lymfy v oblasti tváre a krku. Pokožka sa rozjasní a prečistí, bude jemnejšia, čistejšia a pružnejšia.“ Ako vlastne cvičenie funguje? „Základom akéhokoľvek cvičenia tvárovej gymnastiky je napínanie a uvoľňovanie svalu. Sval sa nachvíľu odkrví a po uvoľnení sa doň nahrnie čerstvá okysličená krv so živinami.

Opakované napínanie a uvoľňovanie svalov pri cvičení tvárovej gymnastiky podnieti v danom mieste regeneračný proces, čím sa sval spevní, vráti sa mu pružnosť a objem,“ vysvetľuje.

Prečo séra a krémy nefungujú?

Svaly na tvári sa líšia od tých na tele tým, že sú spojené priamo s kožou. To znamená, že uvoľňovanie svalu podmieňuje aj uvoľňovanie kože.

V skutočnosti uvoľňovanie svalov a následne aj kože sa prejavuje ako znaky starnutia:

  • Ochabnuté kontúry tváre
  • Ochabnuté viečka
  • Vrásky a záhyby
  • Dvojitá brada
  • Strata jasu a povädnutá pokožka 

Riešením je práve tvárová gymnastika.

„Iba aktívna fyzická činnosť prinúti sval zachovať si určitú pružnosť a pevnosť.“ 

Čo si o drahých, zázraky sľubujúcich krémoch myslí Iveta?

„Krémy sú dôležité. Poskytnú hydratáciu a výživu, ale ešte nevymysleli krém, ktorý by vedel vylepšiť svalový tonus pokožky. Tvárová gymnastika je prirodzeným a bezbolestným riešením následkov starnutia pokožky.“

Kurzy tvárovej gymnastiky

Skvelou voľbou a naším odporúčaním je absolvovať kurz pod vedením certifikovanej odborníčky, ideálne 1 : 1, alebo v malej skupinke, aby sa lektorka dokázala venovať každému individuálne. Neodporúčame niečo, čo sme nezažili, tento kurz pod vedením certifikovanej odborníčky, Ivetky Štecovej, sme odskúšali na vlastnej koži. A môžeme skonštatovať, že to bol výborne investovaný čas i peniaze.

Kurz sa niesol v uvoľnenej atmosfére – koniec koncov – skúste byť vážne a napäté, keď celá partia žien s rovnakým cieľom robí jednotlivé cviky, ktoré sú grimasy... Zažijete kopu smiechu, dozviete sa naozaj užitočné tipy, rady a inšpirácie.

Základný kurz u Ivetky obsahuje cviky, ktoré sú alfou a omegou cvičenia. Ich nuansy, vylepšenia, ale aj upozornenia, ako ich cvičiť správne, nasmerovanie – to všetko od certifikovanej lektorky môžete očakávať. A čo je lepšou vizitkou, ako samotná lektorka, ktorá vyzerá naozaj fantasticky?

„Cena kurzu cvičenia tvárovej gymnastiky predstavuje iba zlomok ceny plastickej operácie, zlomok ceny jednej botulotoxínovej injekcie, zato efekt cvičenia je dlhodobý, na rozdiel od výplní a botoxu,“ vysvetľuje Iveta význam investície do seba samej.

„Cvičením tvárovej gymnastiky nepodstupujete žiadne riziká. Chce to iba pravidelnosť a pevnú vôľu.“

„Sme zvyknutí cvičiť, chodíme do posilňovne, aby sme spevnili telo, mali pevné paže, štíhle nohy a pevné bruško. Ale zabúdame na svaly tváre. A práve tvár je to prvé, čo nás prezentuje. Tvárou robíme prvý dojem.

Tvár rozhoduje, či sme sympatickí alebo nie. Nemusíme investovať do drahých kozmetických zásahov, stačí správna výživa, hydratácia, pozitívny prístup a správna dávka cvičenia tvárovej gymnastiky,“ dodáva Iveta Štecová.

A my dodávame: ku krásnej a zdravej pleti patrí neodmysliteľne aj zdravá strava, ktorá ide s cvičením nielen tvárovej gymnastiky, ale akýmkoľvek cvičením pre telo i ducha, ruka v ruke... A tak nezabúdajte: pitný režim, veľa ovocia a zeleniny – pretože nielen zvonka, ale aj zvnútra prispievame k nášmu zdraviu a kráse.