Valentínske čokoládové suflé. Oslaďte si dnešný deň!

Nela Mirič | 14. február 2017
Valentínske čokoládové suflé. Oslaďte si dnešný deň!

Plný horúcej čokolády je tento mimoriadne chutný dezertík, už to chce len lyžičku a poriadne zakrojiť...

10 – 12 tortičiek (podľa veľkosti formičiek na pečenie)

Suroviny:

  • 80 g jemného kryštálového cukru
  • 140 g masla
  • 25 g hladkej múky
  • 20 g škrobovej múčky
  • 150 g kvalitnej horkej čokolády s podielom kakaa 70 %
  • 3 väčšie vajcia (oddeľte žĺtka a bielky)

Na ozdobenie: kúsky škorice vcelku, lístky čerstvej mäty, práškový cukor

Pozor: Maslo v žiadnom prípade nenahrádzajte margarínom, porušila by sa správna konzistencia cesta.

Postup:

  1. Cukor a vaječné žĺtky vymiešajte do peny. 
  2. Čokoládu spolu s maslom roztopte vo vodnom kúpeli a zmiešajte ju so žĺtkovou penou.
  3. Postupne, pomocou metličky primiešavajte múku a škrobovú múčku. 4. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a opatrne ho primiešajte k čokoládovému cestu.
  4. Porcelánové formičky na pečenie vymažte maslom a vysypte malým množstvom hladkej múky.
  5. Naplňte mištičky približne do polovice formičky.
  6. Pečte v rúre vyhriatej na 200 °C 12 až 15 minút.
  7. Po upečení tortičky vyklopte na dezertné tanieriky, ozdobte, posypte práškovým cukrom a ihneď podávajte.
Mohlo by vás zaujímať: Lomcujú vami hormóny a ste zamilovaní po uši?

Čítajte tiež: Tipy a inšpirácia do postele. Prebuďte v sebe sexuálnu energiu!