Valentínske čokoládové suflé. Oslaďte si dnešný deň!
foto: istockphoto.com
Plný horúcej čokolády je tento mimoriadne chutný dezertík, už to chce len lyžičku a poriadne zakrojiť...
10 – 12 tortičiek (podľa veľkosti formičiek na pečenie)
Suroviny:
- 80 g jemného kryštálového cukru
- 140 g masla
- 25 g hladkej múky
- 20 g škrobovej múčky
- 150 g kvalitnej horkej čokolády s podielom kakaa 70 %
- 3 väčšie vajcia (oddeľte žĺtka a bielky)
Na ozdobenie: kúsky škorice vcelku, lístky čerstvej mäty, práškový cukor
Pozor: Maslo v žiadnom prípade nenahrádzajte margarínom, porušila by sa správna konzistencia cesta.
Postup:
- Cukor a vaječné žĺtky vymiešajte do peny.
- Čokoládu spolu s maslom roztopte vo vodnom kúpeli a zmiešajte ju so žĺtkovou penou.
- Postupne, pomocou metličky primiešavajte múku a škrobovú múčku. 4. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a opatrne ho primiešajte k čokoládovému cestu.
- Porcelánové formičky na pečenie vymažte maslom a vysypte malým množstvom hladkej múky.
- Naplňte mištičky približne do polovice formičky.
- Pečte v rúre vyhriatej na 200 °C 12 až 15 minút.
- Po upečení tortičky vyklopte na dezertné tanieriky, ozdobte, posypte práškovým cukrom a ihneď podávajte.
Mohlo by vás zaujímať: Lomcujú vami hormóny a ste zamilovaní po uši?
Čítajte tiež: Tipy a inšpirácia do postele. Prebuďte v sebe sexuálnu energiu!