Vedecky dokázané: Týchto 7 zvláštností priťahuje mužov na ženách najviac

Mgr. Alena Pethoova | 27. november 2017
Vedecky dokázané: Týchto 7 zvláštností priťahuje mužov na ženách najviac
foto: brightside.com

Niekedy naše nedostatky zvyšujú našu atraktívnosť a vlastnosti, za ktoré sa hanbíme, sú v očiach mužov rozkošné, priťahujú ich a považujú ich za zvodné.

Bright Side vyčíhali niekoľko výskumov, ktoré dokazujú nasledujúce tvrdenie: Byť atraktívna, neznamená byť zaručene dokonalá.

1. POTÍTE SA?

 

Vedeli ste, že ľudia môžu rozlišovať viac ako 1 bilión druhov vôní? A zatiaľ čo pot nie je tou najpríjemnejšou, v skutočnosti hovorí o našich pocitoch. Vedci tvrdia, že "vôňa šťastia" je veľmi nákazlivá a ak ju zacítime, mohli by sme cítiť aj pozitívne emócie.

2. NÁKAZLIVÝ SMIECH


Psychológovia tvrdia, že keď stretneme niekoho, kto nás úprimne rozosmeje, následný romantický vzťah s touto osobou môže mať pozitívny výsledok. Váš život bude plný smiechu a pozitívnych emócií.

3. OKULIARE

Teraz už nemusíte nosiť okuliare len na čítanie. Výskum ukázal, že muži vidia ženy, ktoré nosia okuliare, ako atraktívnejšie a sexy.

4. NEOPÁLENÉ PÁSIKY 

 

Tak si predstavte, že biele neopálené miesta, napríklad ramienka z plaviek na vašom krásne opálenom tele, priťahujú pozornosť mužov viac, ako by ste si mysleli. Vyvoláva to v nich chuť dotknúť sa týchto jemných častí vašej pokožky.

5. STRAPATÉ VLASY

 

Strapatý štýl vlasov, prirodzené vlny alebo chaotický cop sú typy účesov, ktorých sa muži neboja, keď vás chcú objať. Okrem toho vyzerajú prirodzenejšie ako komplikované účesy s množstvom laku na vlasy.

6. BEZ MAKE-UPU

Vedci vypočítali, že 40% ľudí považuje ženy bez make-up za atraktívnejšie.

7. POSTAVA ala PRESÝPACIE HODINY


Trochu na viac tuku na brušku? Prirátajte si ďalšie body k vašej atraktívnosti. Vedci hovoria, že najdôležitejšou vecou je venovať pozornosť vašim telesným rozmerom. Výskum potvrdil, že muži, ktorí sa pozreli na obrázky žien typu "presýpacie hodiny", pocítili viac impulzov v zónach mozgu zodpovedných za potešenie.

BONUS

Žena bez make-upu, so strapatými vlasmi, ktorá kradne mužovi jedlo, je stále tou najatraktívnejšou ženou v jeho očiach.