Deň narcisov ŠPECIÁL:Tradičný deň tentoraz netradične

Liga proti rakovine | 31. júl 2020
Deň narcisov špeciál
foto: Liga proti rakovine

Liga proti rakovine je tu pre pacientov s rakovinou už 30 rokov a v období krízy tu bola pre nich ešte intenzívnejšie

Verejná finančná zbierka Deň narcisov prechádza veľkou skúškou. Pôvodne bola naplánovaná v tradičnom jarnom období. Tento rok však nebol tradičný. Budeme si ho pamätať ako obdobie pandémie koronavírusu - nepoznané, neuveriteľné, šokujúce. Obdobie, ktoré nás zomklo, naučilo byť zodpovednými, trpezlivými, pokornými či chápajúcimi.

Liga proti rakovine je tu pre pacientov s rakovinou už 30 rokov a v období krízy tu bola pre nich ešte intenzívnejšie. Nastal však čas, kedy  pokračovanie našej činnosti bude závislé od náhradného DŇA NARCISOV ŠPECIÁL...

Ako sme pomáhali v období pandémie

Onkologickí pacienti sú počas pandémie jednou z najrizikovejších skupín. „Zodpovedne sme si dali cieľ byť po celý čas intenzívne nápomocní onkologickým pacientom a ich blízkym. Fakt, že otázok a kontaktov sme mali o 200% viac ako v priebehu roka, svedčí o správnosti tohto rozhodnutia. Okrem nášho neutíchajúceho úsilia a energie sme investovali i finančné prostriedky na udržanie najpotrebnejších bezplatných projektov pre pacientov.

Nakoľko zbierka predstavuje 70% zdrojov príjmu na realizáciu projektov, nastala chvíľa, kedy by sme verejnosť chceli poprosiť o pomoc a podporu v náhradnej zbierke,“ hovorí Ing. Eva Kováčová, výkonná riaditeľka Ligy proti rakovine. 

Deň narcisov v roku 2020 bude špeciálny

Tradičný Deň narcisov bude tento rok netradičný. Nielen názov sa zmenil, no i spôsoby akými môžete získať narcis. „Vieme, že narcis sa za 23 rokov realizácie Dňa narcisov stal symbolom pomoci, prejavu spolupatričnosti, nádeje. Vieme, že ho ľudia prijímajú od tisícok našich dobrovoľníkov. Tento rok to  možné nebolo. My vám však narcis chceme ponúknuť.

Preto sme o spoluprácu poprosili obchodné reťazce a mnohé z nich súhlasne zareagovali. A tak, ak si pôjdete 31. júla nakúpiť, uspokojiť svoje fyzické potreby, môžete zároveň uspokojiť i duševné potreby tých, pre ktorých zbierku robíme. Za každý pripnutý narcis, za každý príspevok na podporu onkologických pacientov úprimne ďakujeme,“ vysvetľuje Ing. Eva Kováčová.

Ako môžete tento rok prispieť?

DEŇ NARCISOV ŠPECIÁL 

Počas 31. 7. 2020 (piatok) môžete získať narcis za dobrovoľný finančný príspevok exkluzívne v: 

Slovenská sporiteľňa, Billa s.r.o., FRESH, LABAŠ s.r.o., sieť potravín Terno a Kraj, Tesco, dm drogerie markt, Teta drogérie, 101 DROGERIE

ONLINE A SMS ZBIERKA

 od 31. 7. do 14. 8. 2020 môžete prispieť prostredníctvom: 

  • SMS na 848 (hodnota SMS je 3 €)
  • účtu zbierky SK09 0900 0000 0054 5454 5454
  • QR kódu
  • virtuálny narcis môžete získať v online zbierke na www.dennarcisov.sk

deň narcisov špeciál

OSTATNÉ FORMY PRISPENIA

  • virtuálny narcis môžete získať v online zbierke na www.zlavadna.sk alebo www.astratex.sk
  • prispieť môžete kúpou limitovanej edície ponožiek Fusakle a zubných kefiek CURAPROX
  • prispieť môžete v sieti bankomatov a vkladomatov Slovenskej sporiteľne

Hlavnou stránkou pre Deň narcisov je www.dennarcisov.sk a www.lpr.sk, prípadne Facebook fan page Liga proti rakovine (LPR)

Veríme, že sa aj s Vašou pomocou podarí nechať zakvitnúť narcisy v Deň narcisov špeciál, ktorý okrem solidarity s onkologickými pacientmi predstavuje aj finančnú zbierku pre bezplatné projekty pre nich. Viac informácii o zbierke: www.dennarcisov.sk

Liga proti rakovine vám ďakuje.