Zdravie články

Čo majú spoločné trávenie a psychika?

Čo majú spoločné trávenie a psychika?

Emócie roztápajú povestné ľady, hýbu davmi aj celým svetom, majú obrovský vplyv na rozhodovanie jednotlivca. Málokto si však vie predstaviť, že by mohli mať vplyv napríklad aj na to, ako sa v našom tele spracúva a posúva potrava. Hovorí sa, že problémy alebo náročné informácie treba stráviť. Nakoľko je to pravda? Do akej miery môže za nekomfortný pocit plnosti a nafúknuté bruško naša psychika? Čítať viac..

Jedinečený Rooibos a jeho zdravotné benefity

Jedinečený Rooibos a jeho zdravotné benefity

Už po stáročia si obyvatelia Južnej Afriky pochutnávajú na tomto červenkastom lahodnom moku, ktorý sa stal neodmysliteľnou súčasťou ich národného a kultúrneho dedičstva. Pre svoju výnimočnú chuť a neodmysliteľné zdravotné účinky sa následne rozšíril do celého sveta a postupne prenikol až do našich čajovní a domácností. Čítať viac..

Mrazivá cesta k pevnému zdraviu: KRYOTERAPIA

Mrazivá cesta k pevnému zdraviu: KRYOTERAPIA

Máme obdobie červených nosov, zamrznutých prstov, ľadových nôh a drkotajúcich zubov. Väčšina ľudí v zime trávi čas doma, pekne v teple. Avšak vedeli ste, že chlad má pozitívne účinky na naše telo? Nie je náhoda, že posledné roky stúpa záujem o plávanie v studenej, či dokonca ľadovej vode, otužovanie, prípadne o kryoterapiu. Okrem benefitov tieto činnosti so sebou prinášajú aj riziká a viacero základných pravidiel, ktoré by sme mali pre našu bezpečnosť dodržiavať. Čítať viac..

Páli vás záha ? Poradíme vám ako si pomôcť stravou.

Páli vás záha ? Poradíme vám ako si pomôcť stravou.

Pálenie záhy, ľudovo nazývané aj kyselina, je nepríjemný pocit, ktorý človek pociťuje ako ťažobu v hrudi často spojenú s pálením v hrdle. Môže vyústiť až do gastroenterologického ochorenia reflux. Podľa štatistík sa viac vyskytuje u mužov ako u žien. Mnohé tehotné ženy počas tehotenstva pociťujú pálenie záhy, ktoré sa zvyčajne po pôrode stratí. Čítať viac..

nádcha, beh, choroba, späť do formy, reštart po chorobe, hypertermia, kedy začať cvičiť po chorobe

REŠTART po chorobe: Ako sa dostať späť do formy?

Choroba či mierne prechladnutie je bežnou súčasťou života a z času na čas sa nám pritrafí bez ohľadu na to, ako veľmi si dávame na seba pozor. Nielenže naruší náš osobný a pracovný režim, ale aj režim cvičenia. Akokoľvek môže byť niekoľko dní strávených v posteli s teplým čajom a upchatým nosom frustrujúcich, cvičenie počas tohto obdobia by ešte viac mohlo zhoršiť príznaky, ale aj priebeh samotného ochorenia. Čítať viac..

Bylinkáreň: Reštart z domácej lekárničky

Bylinkáreň: Reštart z domácej lekárničky

Ak má byť zmena životného štýlu príjemná a bezbolestná, pripravte sa na ňu postupne. Neplánujte si radikálnu diétu, ani zmenu životného štýlu zo dňa na deň, doprajte si čas a užívajte si aj v januári jedinečné dozvuky sviatočných dní. No potom, pomaly a zľahka, odbremeňte svoje žalúdky, naštartujte metabolizmus a očistu doprajte aj pleti. Čítať viac..

Článkov: 502