Zdravie články

Zdravé črevo: Kľúč k celkovému zdraviu a pohode

Zdravé črevo: Kľúč k celkovému zdraviu a pohode

Pokiaľ tráviaci systém dobre funguje, jeho funkcie si ani neuvedomujeme. Ak je však v nerovnováhe, okamžite to zaregistrujeme. Tráviaci systém je neuveriteľne zložitý a dynamický systém v našom tele, ktorý má vplyv na celkové zdravie, ale aj na duševnú pohodu a emócie. Je našou prvou obrannou líniou proti chorobám a ak sa jeho krehká rovnováha naruší, oslabí sa náš celkový imunitný systém. Čítať viac..

Hemoroidy sa dajú vyliečiť. Načo nimi trpieť?

Hemoroidy sa dajú vyliečiť. Načo nimi trpieť?

So zlatou žilou, ako sa tomuto ochoreniu tiež hovorí, sa stretáva až polovica ľudí s ochoreniami žíl a aspoň raz za život sa s ním potrápi takmer polovica populácie nad 50 rokov, pričom výnimkou nie sú ani dospievajúci. Často trpia, lekársku pomoc vyhľadajú až pri bolesti či krvácaní. Je to škoda! Hemoroidy sa dajú vyliečiť a najrýchlejšie v samom počiatku. Čítať viac..

Čo majú spoločné trávenie a psychika?

Čo majú spoločné trávenie a psychika?

Emócie roztápajú povestné ľady, hýbu davmi aj celým svetom, majú obrovský vplyv na rozhodovanie jednotlivca. Málokto si však vie predstaviť, že by mohli mať vplyv napríklad aj na to, ako sa v našom tele spracúva a posúva potrava. Hovorí sa, že problémy alebo náročné informácie treba stráviť. Nakoľko je to pravda? Do akej miery môže za nekomfortný pocit plnosti a nafúknuté bruško naša psychika? Čítať viac..

Článkov: 508