Prehnali ste to s grilovačkami alebo alkoholom? Máme riešenie

Gastroval | 8. júl 2021
Prehnali ste to s grilovačkami alebo alkoholom? Máme riešenie
foto: Gastroval

Koniec školského roka znamená oficiálny začiatok leta. Mnohí sa nevedia dočkať mora, iní spoločných chvíľ strávených s rodinou či priateľmi. Tento rok je nadšenie pre spoločné chvíle vystupňované situáciou v zime a na jar.

No a aké by to bolo leto bez ozajstných opekačiek? Zvuk praskajúceho dreva, vychladené pivko, smiech a dobrá nálada. Stoly prehýbajúce sa pod váhou najvyberanejších dobrôt, veď ktorá gazdinka by chcela ostať v hanbe? Slané, sladké, korenené, pácované, mastné, mäsité..., mňam, už aby to bolo.

5 tipov ako zvládnuť letné opekačky

Postupne sa k vizuálnym vnemom pridávajú aj vône opečených špekačiek, napácovaného mäska, slaniny a hermelínu. A hostina sa môže začať. A aby tá tohtoročná bola jedna z tých najpodarenejších, prinášame pár tipov ako ju zvládnuť v pohode a s úsmevom.

5 tipov pre zvládnutie letnej opekačky

1. Dôležité je plánovať množstvo jedla vzhľadom na počet hostí alebo členov rodiny. Keď je jedla veľa, „tak ho predsa nevyhodíme“. To môže ľahko viesť k prejedeniu sa a k bolestiam žalúdka. Takže jesť len toľko, koľko Váš žalúdok ustojí.
2. Kombinujte ťažšie, mastnejšie jedlá so zeleninou alebo čerstvým šalátom. Vláknina zabezpečí skorší pocit sýtosti a zároveň zabezpečí lepšie trávenie.
3. Jedzte pomaly a radšej menšie dávky. Pocit sýtosti sa dostaví až s určitým odstupom času.
4. Ak cítite, že máte dosť, je úplne v poriadku slušne odmietnuť ďalšie jedlo alebo alkohol. Vaše trávenie sa vám poďakuje.
5, Vieme, že sa to všetko ľahko hovorí, resp. píše, ale ruku na srdce, často jednoducho neodoláme. Majte preto vždy po ruke Gastroval. Jedinečný prírodný prípravok s tráviacimi enzýmami a s extraktmi z liečivých rastlín, ktoré komplexne napomáhajú tráviacemu systému a navyše chránia bunky pečene pred škodlivými látkami. 

 

Gastroval obsahuje enzýmy Natenzym® (spolu 8 rôznych enzýmov), ktoré pomáhajú pri trávení bielkovín, tukov a sacharidov. Koreň púpavy lekárskej uvoľňuje vývody pankreasu, povzbudzuje pečeňové bunky a má čistiaci účinok na organizmus. Extrakt semien pestreca mariánskeho pomáha chrániť pečeňové bunky pred poškodením a podporuje aktivitu žalúdka. A v neposlednom rade koreň horca žltého podporuje vylučovanie žlče a žalúdočných štiav, čím zlepšuje trávenie. S Gastrovalom vaše trávenie určite nebude trápenie.