Trápi vás kašeľ alebo nevoľnosť? Táto žltá krásavica vás z toho dostane!

Redakcia | 29. november 2019
Trápi vás kašeľ alebo nevoľnosť? Táto žltá krásavica vás z toho dostane!

Kurkuma je obľúbeným domácim prostriedkom na liečenie rôznych zdravotných neduhov. Niekedy potrebujeme okamžitú pomoc alebo jednoducho nechceme svoj organizmus zaťažovať antibiotikami, a tak siahneme napríklad aj po KURKUME.

Stop kašľu!

Pokiaľ ste sa ráno zobudili so zachrípnutým hlasom a vaše priedušky sa hlásia o slovo, skúste recept s kurkumou. Na lyžičku nasypte trošku pomletého korenia a zahaľte ju až po okraj medom. Prehltnite a malo by sa vám trocha uľaviť.

Môžete skúsiť aj obmenu, keď dezertnú lyžičku vymeníte za polievkovú a do zmesi ešte pridáte nastrúhaný zázvor. Táto trojkombinácia poslúži tiež ako dobrá prevencia počas chrípkových období.

Kurkuma proti nevoľnosti

Trápi vás nevoľnosť alebo iné mierne žalúdočné problémy? Máte za sebou náročnú noc alebo ste niečo nevhodné zjedli?

Štipka kurkumy dvakrát denne vám pomôže zbaviť sa ťažkostí a nepríjemných pocitov. V indickej a čínskej prírodnej medicíne sa využitie kurkumy nesústreďuje iba na pocity nevoľnosti.

Spomínaný enzým kurkumín stimuluje funkciu žalúdka a čriev, podporuje trávenie a ochraňuje pečeň. Dávať pozor by si na ňu mali ľudia s ochorením žlčníka a žlčníkovými kameňmi. Nakoľko kurkuma stimuluje aj maternicu, pre tehotné mamičky nie je veľmi vhodná.

Kurkuma na malé ranky

Storočia využívaná kurkuma bola už od začiatku známa pre svoje hojivé účinky. Rany a drobné poranenia, bodnutia hmyzom, či rôzne štípance, s tým všetkým rada pomôže. Stačí do lyžičky sezamového, či iného oleja vmiešať štipku kurkumy a ranku potrieť.