Poradňa zdravej výživy

Poradňa zdravej výživy
39 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa výživy a zdravého životného štýlu odpovedá Ing.Michaela Korpášová, ktorá pracuje ako výživová špecialistka vo firme nutriadapt.sk

Sponzor poradne: Poradňa zdravej výživy
  • Odpovedá:

    Dobrý deň. potrebovala by som určite podrobnejšie informácie :)

    Pri vašom povolaní však môžu chudnutiu brániť , resp. podporovať priberanie, nepravidelná strava spojená s nedostatočným prísunom tekutín, dlhé státie a teda nedostatočná regenerácia organizmu, môže to byť aj nedostatok spánku, poprípade ak máte nepravidelnú pracovnú dobu, resp. pracujete na smeny, tiež to môže byť príčina. U kuchárov sa často stretávame aj s ochutnávaním pripravovaných jedál, ktorým potom už možno ani nechutí jesť alebo sa "najedia z výparov".

    Nepoznám vaše zvyklosti stravovania, denného režimu, vašu aktivitu vo voľnom čase a podobne. Takto vo všeobecnosti vám môžem odporučiť pravidelne jesť a hlavne výživne, piť dostatok tekutín a keď veľa stojíte a ste z práce unavení, dopriať si odpočinok, aby telo mohlo regenerovať. Počas dní voľna si zájsť do prírody, na prechádzky, bicykel, ísť si zaplávať a podobne. A snažiť sa dostatočne spať, aby telo nepociťovalo deficit spánku a oddychu a neprichádzalo k stresovým reakciám, ktoré tiež chudnutie nepodporujú.