Vynikajúce halušky z batátov
Nemôžete odolať slovenskému národnému jedlu? Nevadí, teraz si ich môžete dopriať v ich zdravšej verzii podľa tohto receptu. V knihe "Z fitka do kuchyne špeciál II" od Lucie Švaral a Fitshaker tímu nájdete veľa ďalších receptov, ktoré sú zdravé, rýchle a udržia vás FIT.
- Porcie: 2
- ČAS/min.: 20
Potrebujeme:
Na halušky:
- 240g uvarených batatov (cca 1 väčší zemiak)
- 100g špaldovej múky
- 1 vajíčko
- morskú/himalajskú soľ
- mleté čierne korenie
- pár kvapiek olivového oleja
Na omáčku:
- 150g bieleho jogurtu
- 1-2 mrkvy
- 80g kvalitného údeného tofu
- petržlenovú vňať na ozdobu
Ak máte chuť na väčšiu exotiku, hodia sa aj morské plody.
Čítajte tiež: Neopomínajte batáty, zdvihnú vám náladu!
Ako na to?
1. Uvarené sladké zemiaky rozpučíme, pridáme múku a vajce. Z týchto troch surovín pripravíme cesto, ktoré osolíme a okoreníme.
2. Do hrnca dáme vodu a privedieme ju k varu. Na hrniec použijeme sitko na halušky a cesto cezeň pretlačíme. Halušky varíme asi 5 minút, potom zlejeme vodu a prepláchneme studenou vodou. Necháme odkvapkať. Do prepláchnutých halušiek môžeme primiešať pár kvapiek olivového oleja.
3. Pripravíme omáčku. Do mixéra dáme jogurt, nakrájanú mrkvu a tofu. Všetko spolu rozmixujeme a pridáme k haluškám. Navrch pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Tip od trénerky Janky Jánošikovej: Ja nahrádzam halušky krúpkami s pridaním bryndze a kúskom domácej slaninky. Dopriať si z času na čas vôbec neuškodí, však?
Čítajte tiež: 5 kľúčových benefitov sladkých zemiakov pre vaše zdravie
1.