Nemôžete tento rok k moru z finančných či pracovných dôvodov? Máme riešenie!

GAbriela Bachárová | 19. jún 2017
Nemôžete tento rok k moru z finančných či pracovných dôvodov? Máme riešenie!

Cnie sa vám po mori, ale tento rok k nemu z finančných či pracovných dôvodov nepôjdete? Nesmúťte, ale skúste si ho navodiť aj v našich suchozemských podmienkach.

Terapiu morom môžete absolvovať v kúpeľoch, kozmetických salónoch, alebo pokojne doma. V ponuke je hneď niekoľko zaujímavých a prospešných procedúr a aktivít, ktoré vám more pripomenú.

Zavrite oči, nechajte sa rozmaznávať, užívajte si starostlivosť a predstavujte si, že práve teraz ležíte na slnkom vyhriatom piesku a len kúsok od vás špliechajú morské vlny.

Zázračné morské riasy

Masáže a zábaly z morských rias zlepšujú krvný obeh, aktivujú lymfatický systém, zmenšujú strie, pomáhajú pri problémoch s akné a taktiež spevňujú pokožku. Môžete si ich dopriať od odborníkov, alebo aj doma.

Čítajte tiež: Prvá spoločná dovolenka ako test na zistenie životnosti vášho vzťahu

Soľná jaskyňa

Hodinový pobyt v soľnej jaskyni sa vraj vyrovná 2 až 3 dňom stráveným pri mori. Je to vďaka vysokému obsahu minerálov a stopových prvkov, ktoré sa zo soli uvoľňujú do ovzdušia. Ide hlavne o vápnik, horčík, železo, zinok, selén, bróm, jód alebo mangán.

Soľná jaskyňa zmenšuje alergické a astmatické ťažkosti, čistí a uvoľňuje dýchacie cesty, pôsobí preventívne proti najbežnejším infekciám, posilňuje obranyschopnosť a navyše sa v nej báječne odpočíva a relaxuje.

Je vhodná už pre malé deti: oslabeným a viac chorým deťom sa pobyt v soľnej jaskyni často vyslovene odporúča.

 Mohlo by vás tiež zaujímať: 11 dôvodov, prečo si vybrať plávanie

Bahenné zábaly

Kúpeľné domy a kozmetické salóny majú často v ponuke bahenné kúpele alebo zábaly. Ich účinok na zdravie je mnohostranný vďaka obsahu minerálov a stopových prvkov.

Zábaly či kúpele v bahne prehrievajú pokožku a organizmus celkovo uvoľňujú – tým zmierňujú ťažkosti pohybového aparátu. Tieto procedúry tiež zvláčňujú, spevňujú a regenerujú pokožku. Taktiež majú detoxikačné účinky a do istej miery pomáhajú aj regulovať hmotnosť.

Floating

Ak vám more naozaj chýba, skúste si ho pripomenúť floatingom – pobytom v osobitnej uzavretej vani, ktorý ponúkajú hlavne kúpele, ale aj niektoré verejné bazény. Voda vo vani simuluje podmienky, ktoré panujú v Mŕtvom mori.

Toto more vyniká medzi ostatnými, pretože má veľmi vysoký obsah solí a minerálov. Zo všetkých morí je suverénne najslanšie. Pre koho je floating vhodný?

Ocenia ho najmä ľudia s pohybovými ťažkosťami (reumatizmus, bolesti chrbtice, kĺbov a svalov) a s kožnými problémami. Navyše je vraj výborným antidepresívom.

Prečítajte si: FLOATING a AQUAHEALING - wellness trochu inak.

Zakázané more

More je liek, ale nie pre všetkých. Pobyt pri ňom by si mali v horúcom lete dobre rozmyslieť ľudia, ktorí trpia srdcovo-cievnymi problémami. Vysoká teplota vzduchu tieto zdravotné ťažkosti významne zhoršuje.

Slniečko je pri mori veľmi intenzívne, a to je varovanie pre ľudí s veľmi svetlou farbou kože, ktorí majú zvýšené riziko vzniku kožného nádoru – melanómu. V poslednej dobe sa tiež veľa hovorí o takzvanej slnečnej alergii, ktorú si niektorí výletníci odnášajú z pobytu pri mori namiesto krásnych spomienok.

Slnečná alergia sa tiež nazýva solárna dermatóza alebo slnečná žihľavka. Vzniká pôsobením slnečného žiarenia na citlivejšiu pokožku. Prejavuje sa vznikom červených máp, neskôr pupienkov alebo pľuzgierov. Prevenciou je dôsledná ochrana pokožky, liečbou antialergiká.

Mohlo by vás tiež zaujímať: Nechutí vám mäso? Skúste napríklad tieto vegetariánske maličkosti.

Využite špeciálnu akciu a objednajte si predplatné!