Chudnite s Jumpingom® a vyskáčte kilá navyše!

Vladimíra Mihálová, Ing | 14. apríl 2018
Chudnite s Jumpingom® a vyskáčte kilá navyše!

Jumping® nie je len obyčajným, náhodným poskakovaním na trampolínke. Ide o vysoko koordinované a jasne zamerané cviky.

Istá štúdia NASA už v roku 1980 dospela k zisteniu, že skákanie na trampolíne je až trojnásobne účinnejšie ako joga.

Jumping®: Zoznámte sa prosím...

Komplexné cvičenie Jumping® je bezpečná a zábavná forma posilnenia tela a mysle. Jeho program vychádza z pocitu voľnosti a úprimnej radosti z pohybu. Ide o originálne dynamické aeróbne cvičenie na špecifických trampolínach s riadidlami.

Lekcie Jumpingu® vedú odborne vyškolení inštruktori a sú sprevádzané motivujúcou hudbou. Vďaka tomu sa z neho stal účinný a zábavný model efektívneho cvičenia pre širokú verejnosť.

Podstata tejto pohybovej aktivity spočíva v rôznych kombináciách rýchlych a pomalých poskokov, dynamických šprintov, balančných a silových prvkov a tiež strečingu. Jednotlivé cviky a ich postupnosť sú starostlivo pripravené, majú svoju logiku, poriadok a význam.

Viete kam siahajú korene Jumpingu®?

Už v roku 2000 prebiehali prvé oficiálne lekcie tohto programu. Prostredníctvom jeho tvorcov: Mgr. Jany Svobodovej a Mgr. Tomáša Buriánka z Českej republiky sa začalo prvé odovzdávanie skúseností budúcim inštruktorom.

Na Slovensko sa Jumping® dostal v roku 2010 vďaka Vierke Gimeckej, ktorá je jeho líderkou v rámci SR. Jej prianím bolo sprostredkovať toto cvičenie ľuďom v našej krajine. V súčasnosti školí nových inštruktorov a šíri program pre potešenie a radosť z pohybu. Celkovo je už táto originálna aktivita rozšírená asi v 8 krajinách sveta a ponúka ju viac ako 300 Jumping® centier.

Skáčte a chudnite!

  • podporuje spaľovanie tukov
  • zvyšuje svalový tonus (napätie svalov), posilňuje všetky svalové partie
  • poskytuje úľavu od bolestí krku a chrbta, zapríčinených nedostatkom pohybu
  • podporuje zvýšenie vitálnej kapacity pľúc
  • zlepšuje zásobovanie tkanív kyslíkom
  • podporuje zrýchlenie lymfatického obehu, detoxikáciu a prietok v žilovom systéme
  • pomáha upraviť trávenie a vylučovanie, zrýchliť metabolizmus
  • stimuluje vestibulárny systém (napomáha rozvoju motoriky, koordinácie a stability)
  • aktivizuje nervový systém (pôsobí proti depresii a únave, prospieva spánku)

Ste schopní pracovať dlhšie, máte viac energie a vaša  odolnosť voči emočnému stresu sa zvyšuje.

Zo zdravotného hľadiska Jumping® pôsobí priaznivo v podstate na všetky systémy nášho tela. Poskytuje bohaté prínosy našej fyzickej stránke ako aj našej psychike. Endorfíny, ktoré sa pri cvičení vytvárajú, rozširujú v tele pocit pohody a hrajú dôležitú úlohu aj v niektorých telesných funkciách (napr. regulácia telesnej teploty).

Príval prospešných hormónov zažijete najmä prostredníctvom kombinácie zábavného cvičenia, motivujúcej hudby a špecifických pohybov. Ľudia, ktorí pravidelne cvičia Jumping® čoskoro zistia, že sú schopní pracovať dlhšie, majú viac energie a zvyšuje sa ich odolnosť voči emočnému stresu.

Ak ste doteraz Jumping® nevyskúšali, skúste to napraviť.

Dôležité je vyzdvihnúť aj fakt, že Jumping® je vhodný pre všetky vekové kategórie bez ohľadu na pohlavie: cvičiť ho môžu deti, mladší i starší, ženy aj muži.

Vďaka množstvu výhod, ktoré poskytuje, ho môžeme začleniť medzi efektívne formy pohybových aktivít, ktoré výrazne podporujú chudnutie. Ak ste doteraz Jumping® nevyskúšali, skúste to napraviť. Ktovie, možno vás zaujme natoľko, že sa stane súčasťou vášho života a už s ním nebudete chcieť prestať.