Najlepšie aktivity na spaľovanie tuku pre odporcov posilňovne

Redakcia | 21. marec 2019
Najlepšie aktivity na spaľovanie tuku pre odporcov poilňovne

Posilňovňa nie je pre každého. Niektorým sa tam nepáči, pretože sa cítia izolovanie od okolitého prostredia, nemajú radi pohľady ľudí, naokolo alebo ich to proste nudí. Ak aj vy patríte do jednej z týchto skupín a radšej preferujete pohybové aktivity mimo stien posilňovne máme pre vás pár tipov.

Vďaka týmto aktivitám si môžete pomôcť udržať alebo získať vysnívanú postavu aj bez návštev miestnosti plnej strojov a cvičebného náradia.

Skupinové športy

Ak si užívate športové aktivity v prostredí priateľskej súťaže, práve toto môže byť pre vás to pravé. Skúste sa porozhliadať po aktivitách, ktoré prebiehajú vo vašom okolí. Či už to je futbal, beh, basketbal, volejbal alebo iné. Na internete tiež existujú rôzne skupiny, kde sa zoskupujú ľudia so záujmom o rôzne pohybové aktivity. Skúste sa pripojiť do jednej z nich a užívajte si výsledky.

Plávanie

Nemusíte byť zdatným plavcom na to, aby ste si užili svoj čas strávený vo vode. Počas plávania sa do procesu zapája celé telo, posilňuje sa chrbát a tiež môže prospieť vašim pľúcam. Ak si nie ste istí technikou plávania, zaplaťte si na jednu, či dve hodiny trénera, aby ste sa ubezpečili, že z tejto aktivity budete čerpať maximum benefitov.

Horská turistika, beh, cyklistika

Tieto aktivity ponúkajú azda najväčšiu flexibilitu. Môžete ich vykonávať v podstate kedykoľvek, zadarmo, sami, alebo v skupine priateľov. Ak preferujete aktivity v skupine, porozhliadajte sa na sociálnych sieťach. Lokálnymi záujmovými skupinami sa to tam hemží jedna radosť. Okrem toho, že urobíte niečo pre svoje zdravie, zároveň budete mať možnosť spoznať nových zaujímavých ľudí a nadviazať nové priateľstvá, ktoré vám môžu pomôcť v zotrvávaní vo svojich cieľoch.

Skupinové hodiny

Ak vás desí preplnená posilňovňa, a počasie vonku sa vám predsa len nepozdáva môžete skúsiť ako obmenu jednu zo skupinových hodín. Joga, kickbox, kardio tanec a iné podobné aktivity sú skvelým spôsobom ako osviežiť svoje klasické cvičenie. Takže zbaliť tašku a hor sa potiť!

Online „tréner“

Samozrejme veľmi obľúbenou aktivitou je aj cvičenie doma, cvičenie s vlastnou váhou a podobne. Skvelým pomocníkom tu bývajú rôzne online tutoriály, videá a podobne, ktoré vás budú aktivitou viesť tak, aby ste sa aj napriek chýbajúcim pohľadom okolia aktivite venovali konštantne a na maximum.