Kam za kultúrou? Tipy, ktoré vás postavia z gauča!

Redakcia | 10. máj 2024
Kam za kultúrou? Tipy, ktoré vás postavia z gauča!

V rámci našej FIT štýl Challenge - Vitality Boost 2024 sa opäť vyberieme za kultúrou! Si kávoholik, miluješ históriu alebo tanec? Tak bude ťažké si vybrať...

Noc múzeí a galérií, koncertné vzrušenie, chuťové dobrodružstvá a historické prechádzky – pripravte sa na dni plné kultúry a zábavy! 18. mája 2024 sa Slovensko pripája k celoeurópskemu podujatiu La Nuit européenne des musées, čo znamená, že sa môžete tešiť na otvorené múzeá a galérie. Už po dvadsiaty raz sa koná Noc múzeí a galérií 2024, ktorá láka návštevníkov z gauča do sveta umeleckých pokladov. Rozhodnite sa medzi záplavou možností: či zvolíte prechádzku s históriou po bratislavských uličkách, alebo sa necháte unášať rytmom legendárnych hitov Michaela Jacksona na koncerte Dancing Machine. Pre milovníkov kávy je pripravený TCC Festival výberovej kávy, kde sa spoja chuťové lahôdky s hudobnými a umeleckými zážitkami. Nech už je váš vkus akýkoľvek, máme pre vás tie najlepšie tipy z kultúry a zábavy!

 

Ak máte radi múzeá a galérie 

NOC MÚZEÍ A GALÉRIÍ 2024

Preskúmajte umenie a históriu v múzeu alebo galérii. Vyberte si výstavu, ktorá vás zaujíma.
18. mája 2024 sa múzeá a galérie na Slovensku opäť pripájajú k celoeurópskej iniciatíve La Nuit européenne des musées. V tomto roku sa aj u nás uskutoční už 20. ročník podujatia s názvom Noc múzeí a galérií 2024, ktoré od svojho začiatku v roku 2005 priťahuje každoročne do múzeí a galérií početné publikum. Do neskorej noci môžete nezvyčajným a zábavným spôsobom objavovať bohatstvo zbierkotvorných inštitúcií rovnako, ako v približne tridsiatich európskych krajinách. Každý účastník podujatia si môže podľa programu zostaviť svoju vlastnú cestu za poznaním a zábavou či už sám, s rodinou alebo priateľmi.
KEDY? Sobota 18. mája 2024
Viac informácií nájdete na https://www.nmag.sk 

 

...Koncert alebo divadelné predstavenie?

Dancing Machine Michael Jackson Tribute – special edition

Druhé pokračovanie DANCING MACHINE by SacMJJ Michael Jackson Tribute special edition pokračuje po veľmi úspešnom turné v 10 – tich mestách. Jedinečná a emóciami nabitá 90-minútová show, na ktorej zazneli najväčšie hity legendárneho kráľa popu. Vypredané turné natoľko zaujalo divákov, že sa organizátori rozhodli pre ďalšie, ktoré prebehne v máji 2024. Autorom predstavenia a zároveň hlavným predstaviteľom bol a bude svetoznámy ekvádorský tanečník, herec a choreograf SacMJJ (Adrian Alvarez), ktorý počas jeho kariéry absolvoval tréningy s tanečníkmi a choreografmi Michaela Jacksona. Príďte si vychutnať svetovú show profesionálnych španielských tanečníkov!
KEDY? 12. mája 2024 | 19:00 HOD
Kde? EDISON PARK, PRIEVOZSKÁ 18, 82109 BRATISLAVA

 

PRECHÁDZKA BRATISLAVOU s chuťou histórie:

Obdobie Slovenského štátu je veľmi citlivým miestom našej spoločnej pamäte. Viac ako mnohé iné kapitoly slovenskej histórie je táto, bezprostredne spätá s Bratislavou, ktorá sa zo dňa na deň stala hlavným mestom nezávislej republiky. Poďte sa reniesť do atmosféry tých čias. Porozprávate sa o zlomových okamžikoch a kľúčových momentoch a o tom, ako ich prežívali vtedajší Bratislavčania. Zastavíte sa na miestach, kde sa písala naša neslávna história. Sprevádza: Pavol Adamka 
Trvanie vychádzky: 90 min.
Trasa vychádzky je bezbariérová (obsahuje viaceré presuny cez cestné komunikácie).
KEDY? 11.5. 2024 o 14:00 hod.
KDE? ŠAFÁRIKOVO NÁMESTIE, OPROTI PRÁVNICKEJ FAKULTE UK
Horúci, VOŇAVÝ a CHUTNÝ TIP pre všetkých mojich kolegov kávoholikov:

TCC Festival výberovej kávy

Priestory Novej Cvernovky sa počas 10. – 11. mája premenia na dejisko česko-slovenského kávového festivalu Two Coffee Champs 2024! 
TCC je dvojdňový festival kávy zameraný na ochutnávky kávy v rôznych prípravách, prednášky, cuppingy a workshopy sústredené na senzoriku a domácu prípravu kávy. Two Coffee Champs 2024 prinesie do Bratislavy spojenie troch aspektov: hudby, umenia a, samozrejme, kávy.
Počas cuppingu sa návštevníci môžu naučiť vnímať chute kávy, od dovozcov, pražiarov či barmanov si vypočuť pútavé prezentácie, zastaviť sa v exteriérovej zóne, alebo sa osviežiť v oddychovej zóne. Tešiť sa môžu na množstvo medzinárodných pražiarní, ktoré predstavia svoje jedinečné štýly praženia kávy. Festival je vhodný pre všetky vekové kategórie a ponúka pestrý celodenný program v interiéroch aj exteriéroch Novej Cvernovky.
Vstupenka zahŕňa neobmedzenú konzumáciu kávy, vstup do všetkých zón festivalu, účasť na prednáškach a riadených degustáciách kávy. Okrem toho sa môžete tešiť aj na súťaže v príprave kávy, kde sa baristi zo slovenska a zahraničia stretávajú a merajú svoje schopnosti. K dispozícii aj nová rozšírená gastro zóna s jedlom a nápojmi.  TCC 24 je vhodné podujatie pre rodiny s deťmi. Deti do 13 rokov majú vstup ZDARMA.
KDE? Nová cvernovka
KEDY? 10.- 11. mája 2024