Ako sa uvoľniť? Päť tipov na vnútorný pokoj

Redakcia | 17. február 2021
Ako sa uvoľniť? Päť tipov na vnútorný pokoj
foto: dm

Ešte rýchlo dokončiť prezentáciu, vyzdvihnúť deti zo školy, uvariť niečo zdravé, upratať, vyprať... a potom nemôžete zaspať?

V nasledujúcich tipoch sa dozviete, ako môže valeriána, chmeľ či levanduľa pomôcť navodiť vnútorný pokoj a pomôcť vám vypnúť. Najdôležitejší tip na uvoľnenie však znie: neplánujte si toho priveľa a niektoré nevybavené veci odložte jednoducho na neskôr.

Bylinky na upokojenie a vnútorný pokoj

  • Valeriána lekárska

Bývate často nepokojní a neviete, ako sa uvoľniť? Je dobré vedieť, že na to existuje bylinka: valeriána lekárska. Olej tejto liečivej rastliny pôsobí napríklad v podobe výživových doplnkov, kúpeľov i čajov. Vďaka valeriáne ľahšie zaspíte a ráno sa prebudíte plní sviežej energie. Mimochodom, valeriána je tiež dobrým tipom pri prekonaní strachu zo skúšok, pri tréme alebo nervozite.

  • Med

Klasikou spomedzi tipov, ako sa uvoľniť, je nepochybne teplé mlieko s medom, napríklad s kvetovým alebo medovicovým. Táto zmes nielenže uvoľňujúco pôsobí, ale aj veľmi lahodne chutí. Mlieko a med sú obľúbenými ingredienciami aj v kozmetických prípravkoch určených na starostlivosť o pokožku.

dmBio medovicový meddmBio kvetový med

  • Levanduľa

Či už v záhrade, vo voňavých vankúšikoch alebo v aróma lampách: levanduľa nielenže príjemne vonia, ale pôsobí aj upokojujúco. Horúci čaj s levanduľou (a inými liečivými bylinkami na upokojenie) teda znamená čisté uvoľnenie. A čo tak skúsiť masáž s levanduľovým telovým olejom? Pri takom oddychu nenechá vnútorný pokoj na seba čakať dlho. Horúci kúpeľ vám spríjemnia levanduľové čajové sviečky, ktoré navodia dokonalý relax a príjemnú atmosféru. 

Profissimo čajové sviečky levanduľadmBio bylinný čaj levanduľa a verbena

  • Chmeľ
Stará kultúrna rastlina, ktorú teraz poznáme v podobe bylinných elixírov a kapsúl. Či musíte zvládať stresujúci pracovný deň alebo chcete nadobudnúť rovnováhu v súkromí: chmeľ vám pomôže nájsť vnútorný pokoj a rovnováhu. Čo tak urobiť si častejšie prestávku pri šálke chmeľového čaju?

  • Éterické oleje

Zopár kvapiek éterických olejov do aróma lampy alebo zálievky v saune: pačuli, santalové drevo či levanduľa sú vhodné na relaxáciu a svoje uvoľňujúce pôsobenie rozširujú v mnohorakej podobe. Bez nich si nemožno predstaviť napríklad ani peny do kúpeľa. Pridať môžete prírodný éterický olej z levandule, eukalyptu alebo citrónovej trávy. Už len pomyslenie na relaxačný kúpeľ... Nádhera!

Profissimo prírodný éterický olej levanduľaProfissimo prírodný éterický olej eukalyptusProfissimo prírodný éterický olej citrónová tráva

 

Vyskúšajte aj vy tieto tipy, ako sa uvoľniť a nájsť vnútorný pokoj a navoďte si pokojnú atmosféru u vás doma. Napríklad so šálkou bylinkového čaju či v horúcej vani s relaxačnými prísadami z dm e-shopu.