Krása spätá s prírodou

Redakcia | 28. jún 2018
Krása spätá s prírodou

Kozmetiku používali už naši predkovia v praveku. Odvtedy prešlo veľmi veľa času a nastalo mnoho zmien. Viete, prečo je lepšie používať prírodnú kozmetiku?

História kozmetiky je veľmi bohatá a nie je sa veľmi čomu čudovať. Ženy vždy hľadali spôsoby, aby vyzerali zdravo a krásne. Extrakty z bylín, drvené nerasty, oleje či šťavy boli nahradené syntetickými farbivami a látkami. Koža ako najväčší orgán tela absorbuje látky z kozmetiky a stávajú sa súčasťou obehového systému. Nie je preto prekvapujúce, že silnejú hlasy volajúce po návrate k životu, ktorý je v súlade s prírodou.

Prírodná kozmetika je šetrná k pokožke

Už niekoľko rokov zažíva prírodná kozmetika rozmach. Ženy si začínajú uvedomovať, že ich krása nie je závislá od drahej kozmetiky, ale od životného štýlu a zdravia. Práve zdravie je veľmi späté s prírodou, ktorá ponúka čarovné dary.

Stačí sa len naučiť čítať zloženie. Zložky sú v ňom zoradené podľa ich množstva v obsahu produktu Zložka, ktorej bolo použitej najviac je na začiatku zloženia a tej čo je najmenej, je na konci. Vedieť čítať zloženie vás naučí rozpoznať produkty, ktoré sa ako bio tvária a ktoré také naozaj sú.

Prírodná kozmetika, tiež označovaná ako bio kozmetika, pôsobí inak ako tá bežne dostupná v obchodoch, tiež nazývaná aj konvenčná. Prírodná kozmetika nepotláča existujúci problém, ale prirodzenou cestou sa snaží o obnoviť rovnováhu pleti a podporiť  jej vlastnú silu regenerovať a chrániť. Jej zloženie je pre našu pokožku prirodzené a je minimálne riziko vzniku alergií, ekzémov či podráždenia.

nuxe

Netestované na zvieratách

V dnešnej dobe sa nepozerá iba na vplyv kozmetiky na zdravie, ale aj na životné prostredie. Ak sa rozhodnete používať prírodnú kozmetiku, máte istotu, že produkty ani ich zložky neboli testované na zvieratách.

Značky prírodnej kozmetiky majú peknú filozofiu a stavajú na spojení sily prírody, účinnosti vedy a potešení zmyslov. Príkladom takej značky je napríklad Nuxe, ktorá využíva poznatky modernej botaniky.