Nalaďte sa na február s FIT štýlom: aktuálne vydanie je MUST HAVE na záver zimy!

Redakcia | 29. január 2019
Nalaďte sa na február s FIT štýlom: aktuálne vydanie je MUST HAVE na záver zimy!

Ani tento mesiac nezaháľame a nenecháme vás bez vášho obľúbeného mesačníka. Pripravili sme témy, ktoré vás zaujímajú, doplnili sme ich skvelými receptami a tréningovými plánmi, nezabudli sme ani na vzorový jedálniček na jeden deň.

Vyskúšajte exotické kiwano

Rohatý melón, africká uhorka či melón v škrupinke: Aj takéto sú ľudové pomenovania tohto exotického ovocia. Obsahuje bielkoviny, sacharidy, tuk, vlákninu, vitamíny – okrem iných aj tie zo skupiny B. Napomáha dobrému tráveniu a chráni bunky pred voľnými radikálmi.

Cvikla – červená kráľovná jedálnička + 3 tipy, ako zdravo, chutne a rýchlo pripraviť cviklu

Možno ste ju ako deti nenávideli v akejkoľvek podobe. Nechutila vám cviklová polievka, červenú repu ste si neobľúbili ani pečenú, ani grilovanú a pitie cviklovej šťavy ste považovali za jeden z najväčších trestov. Odvtedy však uplynulo veľa času a dnes viete, že červená repa patrí medzi zdravé druhy zeleniny.

Klasika inak

Znížte obsah sacharidov u bežných jedál, ktoré pripravujete. Stačí málo a klasika na tanieri môže mať úplne iný výživový rozmer. Ako na to? Poradí vám výživová poradkyňa Sveta zdravia – Ing. Michaela Korpášová. 

Stuhnuté alebo boľavé RAMENO

Bolesť ramena dokáže poriadne potrápiť. Zvlášť, keď vôbec netušíme, prečo vznikla a ako si s ňou poradiť. Príčinou môže byť akútny úraz, ale aj dlhodobý negatívny pohybový stereotyp, ktorým se si zarobili na zdravotný problém. Všetko sa dá napraviť – len treba chcieť a zveriť sa do rúk odborníka. My sme sa o bolestiach v ramene rozprávali so skúsenou fyzioterapeutkou Evou Šmahelovou. 

Strečing na svahu: Prečo je nevyhnutný? + tip na zimnú strečingovú 5-minútovku

Je dôležitejší, ako by ste si mysleli. Väčšina svalov má totiž tendenciu sa skracovať a pokiaľ ich zaťažíte extrémnou dávkou vypätia, o problém môžete mať postarané. Zimné športy sú pritom špecifiké – a div sa svete, hrozí pri nich najvyššie riziko zranení. Jednou z ciest, ako im predísť, je práve kvalitný strečing.

FIT štýl TOP TIPY: Začiatok bežeckej sezóny

  • aké tempo je správne zimné tempo?
  • diagnostika aeróbnych zón
  • ako naplánovať bežecké súťaže
  • ako (a prečo) si vybrať športové hodinky
  • čo nesmie chýbať v zimnom bežeckom šatníku

+ recepty: Chuť a vôňa Indie a fantastické Créme brulée z FIT cukrárne

+ domáci tréning s činkami (nebojte sa mať svaly!)

+ tejping: všetko o ortéze šitej na mieru

Predplaťte si časopis FIT štýl na 1 rok a získajte

DAS gesunge PLUS roll-on na bolesť hlavy

  • malý pomocník, keď vás prepadne bolesť hlavy. Vďaka obsahu mentolu príjemne chladí, jeho vôňa pôsobí uvoľňujúco a zmierňuje bolesť. Táto prírodná alternatíva je vhodná v prípade, že nechcete hneď siahnuť po tabletkách.