Roztancujte sa rytme SAMBY!

Riverpark Dance School | 17. október 2018
Roztancujte sa rytme SAMBY!
foto: Riverpark Dance School

Samba je o energii, kreativite, láske k svojmu telu, elegancii, je neskutočne sexy. Je najmä o radosti z tanca a hudby a zároveň neskutočná makačka.

Je to tanec pochádzajúci z Brazílie, ktorý sa objavil v Európe v prvej polovici 20-tych rokov (1923-1925). Vtedajšia samba bola charakterizovaná krátkymi trhavými pohybmi a skladby sa hrali v 2/4 ale aj 4/4 takte.

Samba vo vás rozprúdi energiu

Samba je teda moderná verzia brazílskeho ľudového tanca „maxixe“ (mejčiča), ktorú upravili učitelia tanca vo Francúzsku. Pre tento tanec je typický tzv. sambový pohup a pohyby panvou. V súčasnosti existuje veľmi veľa verzií samby, ktoré sa líšia rytmom, tempom a náladou.

Samba má 2/4 alebo 4/4 rytmus a 52-54 taktov za minútu. Tento tanec sa neskôr dostal do celého sveta a je veľmi populárny. 

Priebeh tanečnej hodiny SAMBY

Warm up, izolácie panvy, základné sambové kroky, ich technika, využitie v priestore, potom kroky, ktoré sa naučia zbiehame v pomalom tempe a neskôr tempo zvyšujeme, napokon energická choreografia.

Vďaka SAMBE tip-top telo

Samba dokonale vypracuje postavu, od tricepsu cez chrbtové svaly, šikmé brušné svaly+ neustály twist v páse  Svaly nôh a zadku nehovoriac.

Dee, Diana “Dee Reggaetonera” Braníková, je na SR jediná lektorka tohto štýlu. Naučí Vás,  ako sa brazílska samba skutočne tancuje, aká je správna technika. Klúč ku krásnym choreografiám sa učila v Londýne v prestížnej škole Pineapple pod vedením Moniky Molnar. Táto škola skončila dva roky po sebe ako najlepšia samba škola v UK .

Dee sa za tento krátky čas stihla zúčastniť európskeho šampionátu o európsku Samba queen a v profi sólo kategórii získala 3. miesto.  Naďalej sa v sambe intenzívne vzdeláva a krásy brazílskej kultúry vám prináša s láskou na hodinách v Riverpark Dance School. 

Fotogaléria