Vianočné dojatie v tíme U20: Naši hokejisti si pod stromčekom našli nečakaný darček

Planeo | 28. december 2021
planeo
foto: Planeo

Naši mladí hokejisti strávili Vianoce prípravou na svetový šampionát v Kanade. Hoci sú to silní chlapci, ďaleko od rodín sa počas sviatkov neubránili nostalgii a smútku za blízkymi. Slovenský hokejový zväz im preto v spolupráci s PLANEO spríjemnil vianočný večer nečakaným prekvapením.

Na náročný šampionát U20 sa v Kanade pripravovali už od 15. decembra. Naša hokejová nádej sa v prípravnej fáze musela popasovať aj s časovým posunom a s ním spojené tréningy v čase, keď je u nás ešte noc. Čím dlhšie sa chlapci pasovali s niekoľkohodinovým medzikontinentálnym rozdielom a tvrdou prípravou na ľade, tým viac ich trápila jedna vec – blížiace sa sviatky, ktoré strávili tisícky kilometrov od domova, svojich blízkych a priateľov.

„Veľa chalanov hrá v zahraničných kluboch a sme zvyknutí byť sami, ale na Vianoce chce byť každý doma s rodinou. Hlavne pre našich najmladšich spoluhráčov to bol dosť zaberák,“ otvorene priznáva košičan Jakub Demek, ktorý už boduje v juniorskej kanadskej WHL, a myslí pritom na iba 16-ročného Maxima Štrbáka a Dalibora Dvorského. 

planeo

Slovensko má na šampionáte U20 jeden z najsilnejších reprezentačných výberov za posledné roky

Slovenský zväz ľadového hokeja sa preto rozhodol našim juniorským hokejovým esám odlúčenie od rodiny spríjemniť prekvapením, aké nečakali. „V spolupráci s PLANEO Elektro sme chlapcom vyskladali vianočný balíček, ktorý si našli pod stromčekom spolu s darčekmi od ich blízkych. Z tvrďasov na ľade sa na chvíľu stali chlapci, ktorí veria na Ježiška. Bolo to naozaj dojemné,“ netají Peter Janovský, marketingový riaditeľ SZĽH. 

„Nájsť vhodnú darčekovú „zostavu“ pre všetkých 25 hráčov bola výzva, ale nakoniec sme to zvládli a reakcia našich hokejových talentov potvrdila, že úspešne,“ hovorí marketingový riaditeľ PLANEO Elektro Martin Siblík. V balíčku si slovenskí reprezentanti našli slúchadlá JBL a power bank Yenkee. 

planeo

Aj kapitána hokejovej reprezentácie Samuela Kňažka potešili slúchadlá_

„Odteraz sa už nemôžem vyhovárať, že sa mi vybil mobil, ale ani nemusím počúvať tuc-tuc hudbu spolucestujúceho v autobuse,“ smeje sa jedna z našich najväčších hokejových nádejí, Juraj Slafkovský. 

Úvodné buly kanadského Svetového šampionátu hokejistov do 20 rokov sa vhodilo 26. decembra a záverečný hvizd odznie 5. januára. Naši chlapci si zahrali proti USA, v skupine súperia so Švédskom, Ruskom a Švajčiarskom. Držme im palce!

planeo

Hlavný tréner Ivan Feneš sa tiež potešil prekvapeniu pod stromčekom